Credit până la salariu, rezolvarea unui impas financiar

Un credit până la salariu este soluția rapidă pentru cheltuielile neprevăzute care te pot pune într-o încurcătură financiară. Acum nu mai trebuie să numeri zilele până la salariu, solicită un credit nebancar și poți să primești banii în câteva zeci de minute.

 
Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %

Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Sumă credit 200 - 1500 RON
Perioadă credit 30 zile - 24 luni
Rata anuală de la 434.35 %

Pentru un credit în valoare de 500 de lei, pentru o perioadă de 24 de luni, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 3878,5%. Mai exact, va trebui să achiți o dobândă în valoare de 2.035 de lei, iar suma totală de rambursat va fi 2.535 lei. Conform CreditPrime, „dobânda și suma totală de rambursat au fost calculate presupunând că limita de Credit este trasă/încasată integral imediat după încheierea contractului, și în conformitate cu aceste limite de tragere, adică rambursată în 12 luni prin plata lunară la Scadența a Sumei minime de plată, și la finalul Contractului de Credit a Datoriei Integrale”.

Sumă credit 200 - 10000 RON
Perioadă credit 15 zile - 12 luni
Rata anuală de la 144 %

Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.

Sumă credit 100 - 10000 RON
Perioadă credit 1 zi - 70 zile
Rata anuală de la 0.0001 %

Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.

Sumă credit 200 - 4000 RON
Perioadă credit 30 zile - 12 luni
Rata anuală de la 365 %

Pentru un împrumut în valoare de 1.000 de lei va trebui să plătești 1.335 de lei, în cazul în care alegi rambursarea într-o singură rată, în termen de 30 de zile. Din această sumă, 35 de lei reprezintă comisionul de analiză dosar, iar 300 de lei dobânda. În cazul în care vrei să rambursezi creditul prin rate lunare pe parcursul unui an, suma minimă pe care va trebui să o plătești la data primei scadente (30 de zile din momentul obținerii creditului) este de 285 lei, rezultând un total de 3.420 lei.

Sumă credit 500 - 3500 RON
Perioadă credit 1 zi - 3 luni
Rata anuală de la 5.97 %

Un credit rapid în valoare de 2.000 de lei va putea fi achitat în trei rate fixe lunare a câte 746 lei fiecare. Dobânda lunară aplicată este de 5,97%, în timp ce DAE are o valoare de 99,92%. Suma totală de rambursat va fi 2.238 lei.

Sumă credit 5000 - 75000 RON
Perioadă credit 6 luni - 5 ani
Rata anuală de la 32 %

Exemplu credit Mogo: pentru un credit în valoare de 35.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 60 de luni, DAE este de 54,62%. Astfel, vei avea de plătit o rată lunară în valoare de 1.466,05 lei. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 86.496,97 lei și este alcătuită din rata anuală a dobânzii 32%, comision de analiză dosar - 1.200 lei, comision lunar administrare - 250 lei.

Sumă credit 100 - 2000 RON
Perioadă credit 10 zile - 30 zile
Rata anuală de la 438 %

Pentru un împrumut nebancar la Telecredit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare de 20 de zile, va trebui să plătești o dobândă de 1,2%/zi, adică 12 lei/zi. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 1.240 lei. În cazul unui împrumut tot de 1.000 de lei, însă cu perioadă de rambursare fixă, de 65 de zile, vei plăti aceeași dobândă de 1,2%/zi - 12 lei/zi. Fiind o perioadă mai lungă de creditare, suma totală pe care o vei rambursa ajunge la 1.780 lei.

Întrebări frecvente

Ce este un credit până la salariu?

Un credit până la salariu este varianta optimă, de împrumut financiar, pentru momentele dificile în care ai cheltuit banii primiți cu mult înainte de a intra următorul salariu. Acest tip de împrumut poate fi accesat rapid la oricare Instituție Financiară Nebancară din România.

Cât timp durează aprobarea unui credit până la salariu urgent?

Dacă ai completat cererea corect și ai furnizat toate actele și informațiile necesare, poți obține suma solicitată chiar și în aceeași zi. Termenul maxim de răspuns al unei cereri este de până la 48 de ore.

Pot obține un credit până la salariu fără adeverință?

Instituțiile Financiare Nebancare nu solicită adeverință de salariu. Totuși, majoritatea solicită dovada unui venit lunar constant (salariu, pensie, PFA, etc.). Aceasta poate fi realizată prin prezentarea unui extras de cont bancar.

Astfel, vei putea obține un credit până la salariu fără adeverință completată de departamentul de resurse umane al firmei la care ești angajat.

Ce acte sunt necesare pentru un credit până la salariu?

 • Carte de identitate
 • Dovada unui venit lunar constant (extras bancar, adeverință salariu, cupon pensie etc).
 • Datele unui cont bancar

Care este perioada de rambursare a unui credit până la salariu dobândă 0?

Perioada de rambursare a unui credit până la salariu cu dobândă 0 poate fi de la câteva zile până la 55 de zile. Pentru a fi sigur că poți achita creditul, pune data scadenței în ziua în care încasezi salariul.

Pot obține un credit până la salariu fără acte?

Condițiile pentru aprobarea unui credit până la salariu pot fi diferite la fiecare Instituție Financiară Nebancară, însă majoritatea îți vor solicita un act de identitate și dovada unui venit lunar constant.

Cum pot beneficia de un credit până la salariu cu dobânda 0?

Instituțiile Financiare Nebancare au diferite oferte de creditare atractive. Una dintre acestea este cea a unui credit până la salariu cu dobânda 0. Unele IFN oferă dobândă 0 la primul credit până la salariu sau pentru sumele de maxim 2.000 de lei.

Care este suma maximă la un credit până la salariu urgent?

Ținând cont că un credit până la salariu urgent este o soluție de finanțare rapidă, pe termen scurt, sumele sunt mai mici față de cele obținute pentru un credit de nevoi personale. Astfel, sumele ce pot fi împrumutate printr-un credit până la salariu sunt între 100 - 3.000 lei.

De unde pot obține un credit până la salariu fără acte?

Cea mai rapidă soluție pentru un credit până la salariu fără acte este oferită de Instituțiile Financiare Nebancare. Acestea oferă împrumuturi și de câteva sute de lei, cu termene de scadență ce încep de la câteva zile. Astfel de credite sunt destinate cheltuielilor urgente, neprevăzute, care nu pot fi amânate.

Cum aplic pentru un credit până la salariu?

Instituțiile Financiare Nebancare oferă mai multe modalități prin care poți aplica pentru un credit până la salariu urgent fără acte:

 • Online - direct de pe site-ul fiecărei IFN;
 • Telefonic - poți solicita un credit prin numerele de telefon puse la dispoziție de fiecare IFN;
 • SMS - unele IFN pun la dispoziție și varianta solicitării unui credit prin mesaj text direct sau în cadrul aplicației WhatsApp;
 • E-mail - trimite un mail cu cererea de aplicare pentru un credit până la salariu fără acte;
 • Aplicații mobile - majoritatea Instituțiilor Financiare Nebancare au propriile aplicații mobile prin care poți solicita un credit.

Alternative de finanțare la un credit până la salariu

Pe lângă varianta unui credit până la salariu rapid, Instituțiile Financiare Nebancare au în portofoliu și alte produse pentru solicitarea unui împrumut.

 • Credit rapid online nebancar
 • Credit nebancar fără adeverință de salariu
 • Credit de nevoi personale
 • Credit pentru restanțieri
 • Credit pentru pensionari
 • Credit până la salariu cu dobânda 0
 • Credit pe termen scurt

Exemple de credit până la salariu cu dobândă 0

Unele Instituții Financiare oferă dobândă 0 la primul credit până la salariu solicitat.

De exemplu: soliciți și primești 2.000 de lei pentru o perioadă de 30 de zile. La data scadentă trebuie să returnezi tot 2.000 de lei, fără alte dobânzi. În cazul în care vei întârzia rambursarea creditului, vor fi aplicate dobânzi pentru fiecare zi de întârziere.

SFAT: Nu întârzia plata, în caz contrar ți se vor aplica dobânzi și penalizări de întârziere de minim 1%/zi.


Tot ce trebuie să știi despre un credit până la salariu

În momentul în care semnezi contractul pentru un credit până la salariu dobândă 0 trebuie să fii sigur că vei putea rambursa suma împrumutată la data scadentă. În cazul în care nu crezi că vei putea rambursa la timp creditul, mută data scadentă sau alege un alt tip de credit, cu o perioadă de rambursare mai lungă.

Când aplici pentru un credit online trebuie să iei în calcul mai mulți factori care pot influența suma totală rambursată:

Dobânda DAE - Dobânda Anuală Efectivă - aceasta reprezintă sumă totală de plată (inclusiv dobânzile taxei de analiză și comisioane)

Gradul de îndatorare

Comisioane, penalizări și alte taxe de administrare sau rambursare anticipată

Pentru a descoperi care este cel mai avantajos credit din punct de vedere financiar, analizează Dobânda Anuală Efectivă, aceasta conține toate costurile creditului (inclusiv taxe de analiză sau administrare și comisioane).


Dobânda vs. Dobânda Anuală Efectivă (DAE)

Instituțiile Financiare Nebancare și băncile trebuie să afișeze valoarea dobânzii și a dobânzii anuale efective. Dobânda este reprezentată de procentul din suma de bani împrumutată pe care trebuie să îl plătești creditorului.

Dobânda Anuală Efectivă este alcătuită din totalul dobânzilor, taxelor și comisioanelor pe care creditorul le aplică. Aceasta este cea mai bună metodă de a compara credite.


Credit până la salariu pentru restanțieri

Chiar dacă ești înregistrat în baza de date a Biroului de Credit ca și restanțier, tot poți primi un credit până la salariu. Decizia finală aparține Instituției Financiare Nebancare la care ai aplicat. Personalul acesteia va analiza cererea de credit rapid până la salariu, dar și motivul pentru care ai ajuns în evidențele Biroului de Credit, iar apoi îți va oferi răspunsul final.


Instituțiile Financiare Nebancare

Aceste entități financiare își desfășoară activitatea de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. Potrivit Legii 93/2009, Instituțiile Financiare Nebancare pot desfășura următoarele activități de creditare:

a) acordare de credite fără a se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;

b) leasing financiar;

c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;

d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;

e) acordare de credite către membrii asociațiilor fără scop patrimonial, organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități organizate sub forma juridică a caselor de ajutor reciproc;

f) alte forme de finanțare de natura creditului.


Rambursarea anticipată a unui credit până la salariu rapid

Fiind un credit pe o perioadă scurtă, nu va trebui să plătești comisioane pentru plata anticipată. Mai mult, Instituțiile Financiare Nebancare recomandă să rambursezi mai repede suma obținută printr-un credit până la salariu urgent. Astfel, vei menține un istoric bun în relația cu instituția și vei avea șanse mai mari să obții un credit viitor.


Penalizări și executare silită

La fel ca și în cazul băncilor, Instituțiile Financiare Nebancare aplică penalizări pentru întârzierea rambursării unui credit până la salariu. Pentru a evita supra-taxarea și a profita de un credit până la salariu dobânda 0, este crucial să rambursezi la timp creditul. În caz contrat, îți vor putea fi aplicate dobânzi penalizatoare potrivit contractului, care pot ajunge la peste 1%/zi.

În cazul în care nu achiți împrumutul în condițiile prevăzute în contract, IFN poate lua măsura unei executări silite. Dacă ajungi în această situație, va fi mult mai greu să obții un credit până la salariu în viitor. 

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 52/201, Art. 50 și 51, înainte de a începe procedurile de executare silită, creditorul va încerca soluționarea amiabilă.

Art. 50. - (3) În vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute la alin. (1) şi (2), cel mai târziu după înregistrarea unui număr de 60 de zile consecutive restanţă de către consumator, creditorul va depune diligenţele necesare pentru a transmite în scris consumatorului soluţii corespunzătoare pentru achitarea debitului, pe baza informaţiilor primite de la consumator privind situaţia sa.

Art. 51. - Creditorul îl notifică pe consumator cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de declararea scadentă a creditului, de cesionarea creanţelor rezultate din contractele de credit neperformante către entităţi care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe sau de iniţierea procedurii de executare silită, după caz, informându-l cu privire la drepturile pe care le are în această situaţie.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.


Rating total: 4 / 5
Numărul de evaluări: 65