Credit rapid online nebancar, o soluție financiară alternativă de luat în seamă

Un credit rapid online nebancar este soluția optimă pentru momentele în care traversezi dificultăți financiare. Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) îți pot trimite banii în cont în câteva zeci de minute de la momentul în care ai trimis cererea.

Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %

Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Sumă credit 200 - 1500 RON
Perioadă credit 30 zile - 24 luni
Rata anuală de la 434.35 %

Pentru un credit în valoare de 500 de lei, pentru o perioadă de 24 de luni, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 3878,5%. Mai exact, va trebui să achiți o dobândă în valoare de 2.035 de lei, iar suma totală de rambursat va fi 2.535 lei. Conform CreditPrime, „dobânda și suma totală de rambursat au fost calculate presupunând că limita de Credit este trasă/încasată integral imediat după încheierea contractului, și în conformitate cu aceste limite de tragere, adică rambursată în 12 luni prin plata lunară la Scadența a Sumei minime de plată, și la finalul Contractului de Credit a Datoriei Integrale”.

Sumă credit 200 - 10000 RON
Perioadă credit 15 zile - 12 luni
Rata anuală de la 144 %

Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.

Sumă credit 100 - 10000 RON
Perioadă credit 1 zi - 70 zile
Rata anuală de la 0.0001 %

Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.

Sumă credit 200 - 4000 RON
Perioadă credit 30 zile - 12 luni
Rata anuală de la 365 %

Pentru un împrumut în valoare de 1.000 de lei va trebui să plătești 1.335 de lei, în cazul în care alegi rambursarea într-o singură rată, în termen de 30 de zile. Din această sumă, 35 de lei reprezintă comisionul de analiză dosar, iar 300 de lei dobânda. În cazul în care vrei să rambursezi creditul prin rate lunare pe parcursul unui an, suma minimă pe care va trebui să o plătești la data primei scadente (30 de zile din momentul obținerii creditului) este de 285 lei, rezultând un total de 3.420 lei.

Sumă credit 1000 - 225000 RON
Perioadă credit 6 luni - 5 ani
Rata anuală de la 9.95 %

În cazul unui credit de nevoi personale, în valoare de 80.000 lei, cu o perioadă de rambursare maximă, de 60 de luni, va fi aplicată o dobândă anuală fixă de 9,95%. Astfel, rata lunară ajunge 1.697,75 lei, valoarea DAE 10,42%, iar suma totală de rambursat va fi 101.865 lei. Pentru un credit de 40.000 lei, tot pentru 60 de luni, dobânda anuală aplicată va fi de 11,95%. Valoarea ratei lunare este de 888,75 lei, cu DAE de 12,63% și cu o sumă totală de rambursat de 53.325 lei. În ambele cazuri vei beneficia de 0 comision de analiză și 0 comision de administrare credit.

Sumă credit 500 - 3500 RON
Perioadă credit 1 zi - 3 luni
Rata anuală de la 5.97 %

Un credit rapid în valoare de 2.000 de lei va putea fi achitat în trei rate fixe lunare a câte 746 lei fiecare. Dobânda lunară aplicată este de 5,97%, în timp ce DAE are o valoare de 99,92%. Suma totală de rambursat va fi 2.238 lei.

Sumă credit 5000 - 75000 RON
Perioadă credit 6 luni - 5 ani
Rata anuală de la 32 %

Exemplu credit Mogo: pentru un credit în valoare de 35.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 60 de luni, DAE este de 54,62%. Astfel, vei avea de plătit o rată lunară în valoare de 1.466,05 lei. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 86.496,97 lei și este alcătuită din rata anuală a dobânzii 32%, comision de analiză dosar - 1.200 lei, comision lunar administrare - 250 lei.

Sumă credit 100 - 2000 RON
Perioadă credit 10 zile - 30 zile
Rata anuală de la 438 %

Pentru un împrumut nebancar la Telecredit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare de 20 de zile, va trebui să plătești o dobândă de 1,2%/zi, adică 12 lei/zi. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 1.240 lei. În cazul unui împrumut tot de 1.000 de lei, însă cu perioadă de rambursare fixă, de 65 de zile, vei plăti aceeași dobândă de 1,2%/zi - 12 lei/zi. Fiind o perioadă mai lungă de creditare, suma totală pe care o vei rambursa ajunge la 1.780 lei.

Întrebări frecvente

Unde aplic pentru un credit rapid online nebancar?

În afară de bănci, ne putem împrumuta și de la Instituțiile Financiare Nebancare. Acestea au ca și principal obiect de activitate acordarea de credite.

Legea 93/2009 reglementează condiţiile minime de acces la activitatea de creditare şi desfăşurarea acesteia pe teritoriul României, prin instituţiile financiare nebancare, în scopul asigurării şi al menţinerii stabilităţii financiare.

„Banca Naţională a României este singura autoritate în măsură să decidă dacă activitatea desfăşurată de o entitate este de natura activităţii de creditare cu titlu profesional şi intră sub incidenţa prezentei legi”.

Ce este un împrumut rapid nebancar?

Un credit rapid nebancar poate fi accesat de orice cetățean român major, care are reședința în România. Un împrumut rapid nebancar este soluția pentru momentele de impas financiar.

Printr-un împrumut rapid nebancar poți obține sume de bani care te vor ajuta să plătești facturi urgente sau să îți finalizezi proiectele personale.

Cum aplic pentru un credit nebancar urgent?

Cererea pentru credit nebancar urgent poate fi înregistrată și transmisă online - direct de pe site-ul fiecărei entități, fizic - în punctele de lucru ale instituțiilor financiare, și telefonic.

După ce ai înregistrat cererea, unele IFN își trimit agenții la domiciliul tău, astfel că nu va trebui să faci nici măcar un drum până la sediu.

Care este suma maximă pe care o pot obține printr-un credit rapid online nebancar?

În funcție de venitul lunar propriu, valoarea maximă a unui credit rapid nebancar poate ajunge până la 40.000 de lei. În cazul în care nu ai un venit suficient de mare pentru împrumutul dorit, poți apela la un girant. Astfel îți vei putea mări suma de bani obținută printr-un credit rapid online nebancar.

Trebuie să știi că, în cazul în care tu nu vei plăti rata creditului, prin semnarea contractului girantul se angajează să achite creditul. 

SFAT: Nu semnați ca și girant pentru un credit solicitat de o persoană în care nu aveți încredere totală.

Pot aplica pentru credit nebancar prin telefon?

Da! În afară de metoda clasică, direct în sediul firmei, poți aplica pentru un credit nebancar prin telefon.

Metodele prin care poți aplica pentru un credit nebancar:

 • Online - intră pe site-ul Instituției Financiare Nebancare și completează formularul de cerere credit rapid nebancar;
 • Personal - în sediul unității financiare;
 • Telefonic - între tine și un credit nebancar urgent stă doar un apel telefonic.
 • Aplicații mobile - tot mai multe IFN pun la dispoziție posibilitatea de a trimite o cerere de împrumut rapid nebancar și prin aplicațiile mobile proprii sau prin intermediul WhatsApp.
 

Cum aleg o Instituție Financiară Nebancară?

Fiecare IFN are dobânzi și condiții de creditare diferite, de aceea îți recomandăm să studiezi îndeaproape ofertele. Poți compara ofertele pentru un împrumut rapid nebancar online.

Înainte de a contacta reprezentanții unei IFN, care au cea mai bună ofertă financiară pentru tine, poți verifica dacă aceasta se află pe lista entităților acreditate de BNR.

Pot aplica pentru un credit nebancar fără adeverință de venit?

Instituțiile Financiare Nebancare pot să-ți acorde un credit nebancar fără adeverință de venit, însă îți vor solicita să faci dovada unui venit lunar constant. Aceasta se poate realiza și printr-un extras de cont, astfel că vei scăpa de birocrația completării unei adeverințe de venit.

Reamintim că, o adeverință de venit trebuie completată de departamentul de resurse umane al firmei la care lucrați, fapt care ar îngreuna procesul de cerere al unui credit nebancar.

 

Pot obține un credit un credit nebancar doar cu buletinul?

Da, majoritatea Instituțiilor Financiare Nebancare au în ofertă soluția unui credit nebancar doar cu buletinul. Precizăm însă că astfel de credite pot fi, deseori, limitate la sume mai mici față de alte credite online. 

 

Cu ce se ocupă o Instituție Financiară Nebancară

Potrivit Art.14 al Legii 93/2009, care are în vedere funcționarea Instituțiiilor Financiare Nebancare, acestea pot desfășura următoarele activități de creditare:

 1. acordare de credite, incluzând, fără a se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanţarea tranzacţiilor comerciale, operaţiuni de factoring, scontare, forfetare;
 2. leasing financiar;
 3. emitere de garanţii, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanţare;
 4. acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
 5. acordare de credite către membrii asociaţiilor fără scop patrimonial, organizate pe baza liberului consimţământ al salariaţilor/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor de către aceste entităţi, organizate sub forma juridică a caselor de ajutor reciproc;
 6. alte forme de finanţare de natura creditului.
 

Criterii de eligibilitate pentru un credit rapid online nebancar

Pentru a putea obține un credit rapid online nebancar trebuie să aveți vârsta de minimum 18 ani și să puteți face dovada unui venit lunar constant. De asemenea, trebuie să prezentați cartea de identitate și să aveți un număr de telefon mobil (unele IFN solicită și o adresă de mail validă).


Credit bancar vs. credit nebancar

Deși cele două variante sunt diferite, au foarte multe puncte în comun. Instituțiile Financiare Nebancare au apărut pentru a completa ofertele bancare de creditare. Chiar și așa, în ultimii ani, băncile și-au adaptat ofertele și au simplificat procesul de creditare pentru a putea concura cu Instituțiile Financiare Nebancare care oferă credite chiar și în cursul aceleași zile.

Astfel, acum puteți obține credite online și de la bănci. Procesul este mult mai simplificat dacă sunteți deja clientul respectivei bănci. Dacă sunteți însă la primele interacțiuni cu banca respectivă, o IFN va avea câștig de cauză deoarece poate oferi un credit nebancar urgent.

Din punct de vedere al dobânzilor, dacă este vorba de sume de minim 1.000 de euro, o bancă va avea oferte de creditare mai complexe și mai avantajoase din punct de vedere financiar. Avantajul major al unei Instituții Financiare Nebancare este, pe lângă faptul că poate aproba un credit nebancar în câteva zeci de minute, că are condiții de eligibilitate mai permisive comparativ cu băncile. Acestea sunt soluții ideale în cazul în care ai nevoie urgentă de bani.


Tipuri de credite nebancare

 • Credit rapid online nebancar
 • Credit nebancar fără adeverință de salariu
 • Credit până la salariu
 • Credit de nevoi personale
 • Credit pentru restanțieri
 • Credit pentru pensionari
 • Credit pe termen scurt

Plata unui credit rapid online nebancar

La fel ca și în cazul oricărui alt tip de credit, fie el și bancar, în momentul semnării contractului se vor stabili condițiile de restituire a sumei împrumutate. Reprezentanții instituției la care ai apelat pentru creditare te vor consilia și te vor ajuta să alegi perioada optimă pentru rambursare.

SFAT: Indiferent dacă ai un împrumut rapid nebancar sau bancar, plătește tot timpul ratele la timp. În caz contrar, instituțiile îți vor aplica dobânzi suplimentare și/sau penallizări.


Credit rapid online nebancar pentru datornici

Chiar dacă figurezi pe lista de rău-platnici de la Biroul de Credit, o instituție financiară nebancară îți poate acorda un credit rapid online nebancar. Înainte de a aproba cererea, reprezentanții IFN vor analiza situația financiară în care vă aflați, dar și motivul pentru care ați ajuns în evidențele Biroului de Credit.

Pentru a te asigura că ești eligibil pentru un credit viitor, plătește la timp ratele.


Cum se șterge numele din Biroul de Credit

Potrivit Fluxului operațional privind exercitarea drepturilor persoanelor vizate ale căror date sunt prelucrate în Sistemul Biroului de Credit, datele înregistrate la Biroul de Credit se pot șterge atunci când:

 • Expiră perioada de stocare a datelor. Ștergerea se face în mod automat de către Sistemul Biroului de Credit;
 • Datele au fost prelucrate cu nerespectarea prevederilor legale. În acest caz, ștergerea datelor se va face, la cererea întemeiată a persoanei vizate, de către Participantul (bancă sau IFN) care le-a înregistrat;
 • Biroul de Credit și/sau Participanții sunt obligați prin lege să șteargă datele înregistrate. 

 SFAT: Înregistrările în baza de date a Biroului de Credit se păstrează timp de 4 ani, chiar dacă între timp restanța a fost achitată.


Avantaje credit rapid online nebancar

 • Aprobare rapidă - poți primi răspunsul, la cererea de credit rapid online nebancar, în câteva zeci de minute;
 • Acte de bază - ai nevoie doar de buletin și de dovada unui venit constant;
 • Transparență - condițiile de creditare sunt clare și îți vor fi prezentate în momentul semnării contractului;
 • Flexibilitate - poți alege perioada de rambursare a banilor (până la 24 de luni, fiecare IFN are propriile condiții);

Perioada de rambursare a unui credit rapid online nebancar

Fiecare Instituție Financiară Nebancară are termeni și condiții diferite. Perioada de rambursare începe de la câteva zile și poate ajunge până la 2 ani. Cu cât perioada de rambursare este mai lungă, cu atât mai mare poate fi suma acordată printr-un împrumut rapid nebancar.

În cazul în care, din diverse motive, ai ajuns la data scadentă și nu poți plăti rata, îți recomandăm să contactezi reprezentanții instituției financiare, pentru a-i informa și a găsi o soluție amiabilă.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.


Rating total: 4 / 5
Numărul de evaluări: 62