Provident

provident.ro
reclamă
Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %
Vârsta minimă a aplicantului 18 ani

Prezentare rapidă

✅ Sumă credit: 500 - 15000 RON
✅ Perioadă credit: 11 luni - 31 luni
✅ Rata anuală de la: 41 %
✅ Vârsta minimă a aplicantului: 18 ani


Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Informații generale despre Provident

Provident este prima instituție financiară nebancară din România care a implementat creditarea la domiciliu. Provident face parte din Grupul britanic International Personal Finance și funcționează în România din anul 2006.

Instituția este înregistrată în Registrul General al instituţiilor financiare nebancare al BNR și în Registrul Special al BNR.

Condiții minime credit urgent Provident

 • Minim 18 ani;
 • Cetățenie română;
 • Venit de minim 300 de lei/lună;
 • Adresa de domiciliu/reședință în România;
 • Număr de telefon valabil.

Aplică pentru un împrumut Provident

Poți completa cererea de credit direct pe site-ul Provident, fără a fi nevoie să te deplasezi. Totodată, prin serviciul „Gestionarea creditului la domiciliu”, Provident pune la dispoziția clienților posibilitatea ca un consultant să se deplaseze la domiciliul acestora și să semneze contractul din confortul propriei case.

Acte necesare pentru un credit nebancar

 • Cartea de identitate;
 • Adeverință de venit.

Tipuri de credite la Provident

 • Împrumutul pe 48 de săptămâni;
 • Împrumutul la domiciliu;
 • Împrumutul standard;
 • Împrumutul STAR.

Împrumutul pe 48 de săptămâni

Provident oferă posibilitatea de a solicita un credit online urgent cu o perioadă de returnare fixă, de 48 de săptămâni. Suma care poate fi creditată în cadrul acestui împrumut urgent este cuprinsă între 500 și 1.200 lei.

Astfel, pentru un împrumut în valoare de 900 de lei, va trebui să achiți o rată săptămânală de 23,84 de lei. Rata dobânzii fixe este de 41%/an, valoarea DAE - 70,19%, iar suma totală de rambursat ajunge la 1.143,99 lei.

Din această sumă, 183,99 este reprezentată de dobânda totală, iar 60 de lei este comisionul de analiză al dosarului.

Împrumutul Provident - gestionarea la domiciliu a împrumutului

Prin serviciul de gestionare a împrumutului la domiciliu vei scăpa de toate drumurile necesare pentru primirea și plata unui credit. Acest serviciu este opțional și contra cost (20 de lei/săptămână).

Un consultant Provident se va deplasa la domiciliul tău pentru a completa cererea de creditare, iar apoi acesta va veni constant pentru a încasa rata săptămânală. Pentru un credit la Provident nu ai nevoie nici de cont bancar, consultantul fiind cel care îți aduce banii direct acasă, în 48 de ore.

„Cu serviciul opțional de gestionare credit la domiciliu, ai un reprezentant de vânzări dedicat ție: te va ajuta să completezi documentele la tine acasă, în 48 de ore îți va aduce banii, iar săptămânal sau lunar, te va vizita ca tu să-ți plătești ratele la fel de simplu și rapid”, informează Provident.

Împrumutul standard

Prin împrumutul standard vei putea obține o finanțare cuprinsă între 500 și 15.000 lei, pe care îi vei putea rambursa în rate fixe săptămânale sau lunare.

„Poți achita ratele cum îți este mai convenabil, săptămânal sau lunar”, transmite Provident.

Vei putea primii banii prin transfer bancar sau direct la domiciliu, dacă alegi serviciul opțional de gestionare a împrumutului la domiciliu.

Împrumutul STAR

Împrumutul STAR de la Provident este dedicat persoanelor care doresc să obțină o finanțare cuprinsă între 6.000 lei și 15.000 lei. Pentru a fi eligibil pentru acest credit nebancar trebuie să ai un venit lunar de minim 1.300 lei.

Totodată, nu vei avea nevoie de garanți sau garanții pentru a obține un împrumut STAR.

Care este suma maximă oferită de Provident?

Instituția Financiară Nebancară Provident oferă credite online cuprinse între 500 și 15.000 lei. Totuși, dacă ești la primul contract cu Provident, vei putea obține o finanțare de maxim 10.000 lei, iar la următoarele credite suma va crește la 15.000 lei.

În cazul unui împrumut STAR, suma creditată este între 6.000 și 15.000 lei.

Care este perioada de creditare la Provident?

În funcție de suma creditată, perioada de rambursare poate fi între 48 și 134 de săptămâni. La creditul STAR, perioada de returnare este cuprinsă între 12 - 21 luni.

Metode de plată la Provident

În cazul unui împrumut clasic, fără serviciul de gestionare la domiciliul, vei plăti prima rată la 17 zile de la semnarea contractului. Poți efectua plata ratei direct din contul Provident.

Dacă ai activat și serviciul de gestionare la domiciliu, atunci prima rată o vei achita la 7 zile de la semnarea contractului. Agentul Provident va veni la domiciliul tău pentru a încasa suma pe care o datorezi.

Plata anticipată a unui credit online

Provident oferă beneficii clienților care aleg să plătească anticipat un împrumut nebancar.

Potrivit Provident, „dacă vei dori să achiţi anticipat împrumutul, tot ce trebuie să faci este să contactezi departamentul de relaţii cu clienții pentru a afla care este reducerea de care vei beneficia şi ce trebuie să faci pentru a plăti împrumutul”.

Plata cu întârziere

În momentul în care știi că nu vei putea achita la timp rata unui credit online este recomandat să iei legătura cu reprezentanții Provident sau direct cu agentul Provident alocat ție (în cazul în care ai apelat la serviciul de gestionare a creditului la domiciliu).

Personalul Provident va stabili o reeșalonare a plăților, astfel încât să poți achita creditul. Este foarte important de menționat faptul că Provident nu va aplica penalizări în cazul în care nu poți achita la timp un credit.

„Dobânda este fixă pe toată perioada contractului şi ne mândrim cu faptul că suntem singurul creditor din România care nu îşi penalizează clienţii pentru întârziere la plată”, precizează reprezentanții Provident.

Mai mult, Provident nu aplică costuri suplimentare nici pentru reeșalonarea creditului, evitând astfel supraîndatorarea clienților.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.

Care este experiența dvs. cu acest furnizor de împrumuturi?

Buna ziua am și eu o întrebare la dumneavoastră as dori sa fac un împrumut dar problema e ca nu sunt salariata sunt casnică pentru ca am o fetita mică doar alocație am
Constanța Marin
Revizuit 06. 02. 2021
Am avut probleme cu plata primului credit la ei si ppersonalul mi s-a reesalonat fara penalizari. De atunci am mai scos 2 credite fara probleme
Titi
Revizuit 10. 06. 2019