ViaConto

reclamă
Sumă credit 200 - 4000 RON
Perioadă credit 30 zile - 12 luni
Rata anuală de la 365 %
Vârsta minimă a aplicantului 20 ani
ViaConto

Prezentare rapidă

✅ Sumă credit: 200 - 4000 RON
✅ Perioadă credit: 30 zile - 12 luni
✅ Rata anuală de la: 365 %
✅ Vârsta minimă a aplicantului: 20 ani


Pentru un împrumut în valoare de 1.000 de lei va trebui să plătești 1.335 de lei, în cazul în care alegi rambursarea într-o singură rată, în termen de 30 de zile. Din această sumă, 35 de lei reprezintă comisionul de analiză dosar, iar 300 de lei dobânda. În cazul în care vrei să rambursezi creditul prin rate lunare pe parcursul unui an, suma minimă pe care va trebui să o plătești la data primei scadente (30 de zile din momentul obținerii creditului) este de 285 lei, rezultând un total de 3.420 lei.

Informații generale despre ViaConto

IFN ViaConto Minicredit SA face parte din grupul VIA SMS Group, care activează pe piața de creditare din țări precum Suedia, Spania, Cehia, Polonia și Letonia. Instituția Financiară Nebancară oferă credite online și funcționează conform prevederilor din Legea nr. 93/2009.

ViaConto, condiții credit

 • Vârsta între 20 și 65 de ani;
 • Rezident în România;
 • Venituri constante (salariu, pensie, ajutor de șomaj etc.);
 • Cont bancar valabil și serviciul internet banking activ;
 • Adresă de mail activă;
 • Număr de telefon personal.

Cum aplic pentru împrumut rapid?

ViaConto primește cereri de credit doar online, astfel că va trebui să accesezi site-ul instituției pentru a putea înregistra una. Alege suma dorită, apasă pe „Solicită un împrumut”, iar apoi va trebui să completezi formularul de înregistrare. Pentru a-ți mări șansele de a fi aprobat, completează formularul cu atenție și nu omite informații.

Acte necesare pentru un credit online ViaConto

În momentul completării cererii pentru un credit nebancar, instituția financiară nebancară îți va solicita următoarele acte:

 • Foto/scan carte de identitate;
 • Extras de cont bancar pentru o perioadă cuprinsă între 1 - 3 luni.

Tipuri de credite la ViaConto

Instituția pune la dispoziție două tipuri de credite:

 1. Primul împrumut nebancar;
 2. Reaplicare credit online.

Primul împrumut nebancar

Dacă ești la primul contract încheiat cu instituția financiară nebancară ViaConto vei putea obține o sumă maximă mai mică. Dacă în mod normal limita de credit este de 4.000 lei, în cadrul primului credit vei putea obține doar 1.000 lei.

Reaplicare credit online

După ce ați rambursat cu succes un credit ViaConto, ți se mărește automat suma maximă de creditare. Totodată, menționăm și faptul că poți obține chiar și două credite simultan la ViaConto. Pentru aceasta este important să nu înregistrezi datorii și întârzieri la primul credit.

Vei putea solicita al doilea credit dacă valoarea primului nu este mai mare de 4.000. Totodată, valoarea celui de-al doilea credit va fi diferența dintre suma maximă (4.000 lei) și suma deja obținută prin primul credit.

Cum pot rambursa un credit ViaConto?

Un credit nebancar ViaConto poate fi rambursat în 30 de zile sau pe parcursul unui an. Pentru prima variantă va trebui să achiți suma totală de rambursat până la data scadentă specificată în contract.

În cadrul celei de-a doua variante vei putea rambursa creditul nebancar lunar. În fiecare lună vei primi o informare direct pe adresa de email, în care ți va spune valoarea totală de plată și valoarea minimă de plată. Aceasta din urmă este alcătuită din 5% + dobândă, însă nu mai puțin de 50 de lei. Pentru a efectua o rambursare totală anticipată trebuie să o înregistrezi înainte de data scadenței lunare, altfel ți se va debita cardul cu valoarea minimă de plată.

Specialiștii ViaConto recomandă să rambursezi valoarea totală a creditului de îndată ce ai suma completă.

„Când rambursezi anticipat, plătești doar suma împrumutată şi dobânda acumulată până în acel moment”, transmite ViaConto.  

Care este valoarea maximă a unui credit?

Instituția Financiară Nebancară ViaConto oferă credite online cu sume cuprinse între 200 și 4.000 lei.

În cât timp se aprobă ViaConto un credit?

Personalul ViaConto analizează cererile de credit în câteva minute. Astfel, la scurt timp de la trimiterea solicitării, reprezentanții instituției te vor informa despre stadiul acesteia. De precizat însă faptul că programul de analiză al specialiștilor ViaConto este de luni până vineri între orele 09:00 - 18:00.

După ce creditul a fost aprobat, urmează să îți fie virați banii în cont. În funcție de banca pe care o folosești, poate dura până la 48 de ore să intri în posesia banilor solicitați.

„În cazul în care contul tău bancar este deschis la o bancă cu care noi nu colaborăm, trebuie să aștepți până la 48 de ore. În cazul în care este o entitate bancară cu care cooperăm, te rugăm să aștepți 24 de ore înainte de a contacta serviciul clienți”, specifică reprezentanții ViaConto.

Metode de plată credit ViaConto

Instituția Financiară Nebancară ViaConto pune la dispoziția clienților mai multe posibilități pentru plata ratelor și rambursarea unui credit nebancar.

 • Debitare card - Începând cu data scadentă, ViaConto va debita automat cardul înregistrat;
 • SelfPay - Ai posibilitatea de a rambursa un împrumut nebancar la oricare terminal de tip SelfPay. Trebuie să ții cont că plata va fi procesată în următoarea zi de lucru;
 • Transfer bancar - Poți efectua un transfer bancar prin internet banking sau poți depune în numerar banii la oricare din conturile de mai jos:

Unicredit - RO12BACX0000001610614000

BCR - RO18RNCB0072157413320001

BRD - RO13BRDE445SV57554844450

CEC - RO98CECEB41630RON4513770

Raiffeisen - RO74RZBR0000060019983098

Garanti Bank - RO47UGBI0000132027093RON

Banca Transilvania - RO03BTRLRONCRT0373669502

Penalizări plată cu întârziere

În cazul în care aveți probleme financiare, ViaConto oferă posibilitatea de a rambursa o sumă minimă (5% din principal + dobândă), însă nu mai mică de 50 de lei. Mai mult, în cazul în care vi s-a schimbat ziua de salariu și vreți să modificați data scadenței lunare, puteți face acest lucru prin intermediul unei cereri. Noua dată de scadență lunară va intra în vigoare după sfârșitul unui ciclu lunar de decontare.

Reprezentanții ViaConto recomandă să îi anunțați în cazul în care te afli în incapacitate de plată.

„Dacă din orice motiv nu puteți efectua plata minimă lunară, vă rog să ne contactați și vom căuta împreună o soluție viabilă pentru dvs”, transmite ViaConto.

Dacă totuși nu achiți suma minimă și nu contactezi reprezentanții IFN, aceasta îți va aplica o penalizare zilnică de 1,2%.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.

Care este experiența dvs. cu acest furnizor de împrumuturi?

credit aprobat rapid, conditii avantajoase
Gheorghe V.
Revizuit 09. 17. 2019
am avut probleme cu plata creditului dar echipa viaconto a fost intelegatoare si mi-a oferit variante ajutatoare
Cristina
Revizuit 09. 17. 2019