Ferratum

reclamă
Sumă credit 200 - 10000 RON
Perioadă credit 15 zile - 12 luni
Rata anuală de la 144 %
Vârsta minimă a aplicantului 21 ani
Ferratum

Prezentare rapidă

✅ Sumă credit: 200 - 10000 RON
✅ Perioadă credit: 15 zile - 12 luni
✅ Rata anuală de la: 144 %
✅ Vârsta minimă a aplicantului: 21 ani


Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.

Despre Ferratum Money

Instituția Financiară Nebancară Ferratum Money face parte din Ferratum Group, o companie care are ca principal obiect de activitate serviciile bancare mobile și de credite online. Ferratum Group este prezent în peste 25 de țări din Europa, Africa, America de Sud și de Nord și regiunea Asia-Pacific.

Potrivit Ferratum Money, instituția „oferă credite online, confidențiale și disponibile oricând pentru consumatori. Serviciile pot fi accesate și de pe dispozitive mobile, iar o decizie privind acordarea unui credit se ia în general în termen de câteva minute”.

Condiții de eligibilitate pentru un credit Ferratum

 • Vârsta minimă 21 ani;
 • Un număr de telefon mobil personal;
 • O adresă de email personală validă;
 • Venituri lunare constante.

Aplică pentru un credit online

În momentul în care dorești să aplici pentru primul credit la Ferratum, trebuie doar să ai acces la un calculator/smartphone/tabletă cu o conexiune activă la internet. Întreg procesul de aplicare poate fi efectuat online, pe site-ul Ferratum sau prin partenerii de credite din țară.

Începând cu al doilea credit, poți efectua cererea unui credit online și prin intermediul unui SMS la 1781.

Totodată, Ferratum mai oferă posibilitatea solicitării unui credit direct prin telefon, la numărul 021 9090 sau de la partenerii offline. Ferratum oferă mai multe variante pentru trimiterea actelor, astfel că poți să le încarci direct pe site, să le atașezi unui mail sau să le trimiți prin aplicația mobilă WhatsApp.

Acte necesare credit Ferratum

 • Dovada unui venit lunar constant (extras de cont, adeverință de salariu, talon de pensie etc);
 • Cartea de identitate.

Tipuri de credit Ferratum Money IFN

 1. Primul credit cu 0% dobândă;
 2. Credit de nevoi personale în rate.

Primul credit cu 0% dobândă

Dacă ești la primul contract de credit semnat cu instituția financiară nebancară Ferratum poți beneficia de oferta credit cu 0% dobândă. Pe lângă condițiile clasice pe care trebuie să le îndeplinești, poți să soliciți o sumă de maximum 1.400 lei, cu o perioadă de rambursare între 15 - 45 de zile.

Credit de nevoi personale în rate

Ferratum Money este una dintre puținele instituții financiare nebancare la care poți accesa sume cuprinse între 1.500 lei și 10.000 lei. Un astfel de credit are un termen de rambursare între 2 și 12 luni, în funcție de suma solicitată și bonitatea ta.

Pentru un credit de nevoi personale în rate, în valoare de 3.000 lei, vei putea obține o perioadă de rambursare între 3 și 12 luni.

În cât timp pot rambursa creditul?

În funcție de creditul ales și de suma împrumutată, perioada de rambursare poate fi de la 15 zile la 1 an. Astfel, dacă alegi un credit fără dobândă, perioada de rambursare va fi de 15, 30 sau 45 de zile.

Pentru un credit de nevoi personale, perioada minimă de rambursare este de 1 lună. Aceasta poate fi majorată la 2,3 până la 12 luni.

Care este suma maximă la IFN Ferratum?

În funcție de bonitatea ta, la Ferratum poți obține o finanțare cuprinsă între 200 și 10.000 lei. Dacă dorești un credit online urgent, suma este cuprinsă între 200 și 1.400 de lei. Pentru un credit de nevoi personale, valoarea împrumutului crește până la 10.000 lei.

În funcție de venituri, istoric și de datele pe care le introduci, specialiștii Ferratum te vor informa în legătură cu suma maximă pe care ți-o pot oferi. De precizat și faptul că suma maximă poate să crească dacă rambursezi fără întârzieri primul credit online.

Menționăm și faptul că la Ferratum nu poți avea două credite active în același timp.

„Pentru a evita îndatorarea excesivă, poți solicita un credit doar dacă precedentul credit de la Ferratum este rambursat”, transmite Ferratum.

În cât timp se aprobă un credit?

Personalul Ferratum analizează cu promptitudine fiecare cerere de credit primită.

„Ne propunem să reacționăm în orele (lucrătoare) imediat următoare momentului trimiterii cererii de credit. De exemplu, o cerere trimisă sâmbătă noaptea va fi procesată în primele ore ale zilei de luni”, transmite Ferratum.

Totodată, aceștia se angajează să îți pună la dispoziție banii în maxim 24 de ore de la aprobare. După ce ai primit aprobarea unui credit online la Ferratum, trebuie să stabilești și metoda prin care vei intra în posesia banilor:

Numerar - la agențiile băncilor indicate de Ferratum;

Transfer bancar - poți primi banii direct în contul tău personal.

Metode de plată credit la Ferratum

Fiecare client poate alege metoda prin care rambursează un credit online rapid sau un credit în rate. Ferratum pune la dispoziția clienților următoarele metode:

Numerar - cu ajutorul codului de bare primit în momentul semnării contractului, poți achita un credit online direct la agențiile bancare indicate de Ferratum;

Transfer bancar - poți rambursa un credit total sau ratele lunare în conturile bancare indicate de Ferratum. Transferul poate fi efectuat din orice cont bancar, însă trebuie să precizezi numărul contractului tău de credit la descrierea tranzacției.

Ferratum oferă posibilitatea de a plăti în rate chiar și un credit online rapid.

„Plățile multiple atrag după sine și plata unor comisioane bancare asociate. Deci, mai multe tranșe înseamnă și mai multe comisioane bancare plătite pentru efectuarea acestora”, specifică Ferratum. 

Cum să evit plata cu întârziere?

În cazul în care întâmpini probleme financiare și nu poți achita la timp un credit online urgent sau un credit în rate, Ferratum îți vine în ajutor cu alternativa unei rescandențări. Fiecare client poate solicita o prelungire a datei scadente. Aceasta poate fi solicitată de pe numărul de telefon trecut în contractul de credit, prin SMS la 1781, cu textul PRELUNGIRE sau sunând la 021 9090.

„Pentru activarea rescadențării, aceasta trebuie solicitată până cel târziu în ziua scadenței și tot până la acea dată trebuie plătit și comisionul de rescadențare”, informează Ferratum.

Durata unei rescadențări este de 15 zile, iar costul acesteia este de 99 lei. Această sumă poate fi achitată la fel ca și creditul, în numerar sau prin transfer bancar.

Taxe, comisioane și penalizări la Ferratum

 • Comision încasare credit - Indiferent de metoda care o alegi pentru a intra în posesia banilor, nu va trebui să plătești comisioane.

„Suma pe care o vei primi în cont va fi suma creditului așa cum figurează ea în contract”, transmite Ferratum.

 • Comision plată credit - Dacă dorești să faci plata în numerar, la ghișeul uneia dintre băncile enumerate de Ferratum, atunci comisioanele vor fi următoarele:
 • 4 lei - dacă ești clientul băncii respective, indiferent de suma depusă;
 • 8 lei - dacă nu ești clientul băncii la care efectuezi depunerea
 • Comision transfer bancar - Pentru plata prin transfer bancar, Ferratum nu percepe taxe sau comisioane. Doar instituția bancară prin care faci plata îți va percepe comision.
 • Penalizare plată cu întârziere - Ferratum va calcula dobânzi penalizatoare din prima zi de întârziere. Valoarea acestora diferă în funcție de tipul creditului solicitat:
 • Credit online rapid (microcredit) - 1,29%/zi aplicat soldului creditului;
 • Credit în rate - 0,4%/zi aplicat la soldul creditului.

Totodată, ca măsură suplimentară, vei fi raportat în baza de rău platnici de la Biroul de Credit. În cazul în care înregistrezi întârzieri mai mari, Ferratum va demara procedura de recuperare creanțe prin intermediul unor companii specializate.  


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.

Care este experiența dvs. cu acest furnizor de împrumuturi?

Profesionisti, mi-au aprobat creditul in timp record
Vio
Revizuit 09. 18. 2019
Oferte variate si cea mai mare suma acordata de companii de genul
Marius B
Revizuit 09. 18. 2019
O firma serioasa RECOMAND!
Oana
Revizuit 09. 18. 2019