Credit rapid online - cea mai rapidă soluție de creditare

Un credit rapid este cea mai la îndemână soluție atunci când ai nevoie urgent de o sumă de bani. Băncile și Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) îți pot oferi un împrumut rapid în doar câteva ore de la aplicare.

Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %

Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Sumă credit 200 - 1500 RON
Perioadă credit 30 zile - 24 luni
Rata anuală de la 434.35 %

Pentru un credit în valoare de 500 de lei, pentru o perioadă de 24 de luni, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 3878,5%. Mai exact, va trebui să achiți o dobândă în valoare de 2.035 de lei, iar suma totală de rambursat va fi 2.535 lei. Conform CreditPrime, „dobânda și suma totală de rambursat au fost calculate presupunând că limita de Credit este trasă/încasată integral imediat după încheierea contractului, și în conformitate cu aceste limite de tragere, adică rambursată în 12 luni prin plata lunară la Scadența a Sumei minime de plată, și la finalul Contractului de Credit a Datoriei Integrale”.

Sumă credit 100 - 3000 RON
Perioadă credit 5 zile - 62 zile
Rata anuală de la 438 %

Dacă ești la primul contract cu CreditFix, poți beneficia de oferta credit fără dobândă. Pentru o sumă de maxim 2.000 de lei și o perioadă de rambursare de maxim 62 zile, va trebui să rambursezi tot 2.000 lei, fără nicio dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, pentru aceeași perioadă de rambursare - 62 zile, ți se va aplica o dobândă de 36 lei/zi, astfel că suma totală de returnat va ajunge la 5.232 lei.

Sumă credit 100 - 10000 RON
Perioadă credit 1 zi - 70 zile
Rata anuală de la 0.0001 %

Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.

Sumă credit 100 - 2000 RON
Perioadă credit 10 zile - 30 zile
Rata anuală de la 438 %

Pentru un împrumut nebancar la Telecredit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare de 20 de zile, va trebui să plătești o dobândă de 1,2%/zi, adică 12 lei/zi. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 1.240 lei. În cazul unui împrumut tot de 1.000 de lei, însă cu perioadă de rambursare fixă, de 65 de zile, vei plăti aceeași dobândă de 1,2%/zi - 12 lei/zi. Fiind o perioadă mai lungă de creditare, suma totală pe care o vei rambursa ajunge la 1.780 lei.

Întrebări frecvente

Cum aplic pentru un credit rapid?

Pentru a simplifica și mai mult procesul de acordare de credite rapide, băncile și IFN-urile au introdus opțiunea de aplicare online. Completează cererea și în scurt timp vei fi contactat de reprezentanții instituției alese.

O altă metodă este să te deplasezi la sediul unității dorite și să soliciți o ofertă de împrumut rapid.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru un împrumut rapid?

Băncile oferă condiții avantajoase de acordare a unui credit rapid online în cazul în care ești deja clientul acesteia. Mai mult, dacă îți încasezi salariul într-un cont deschis la aceeași bancă, poți să obții un credit rapid online fără adeverință de venit.

  • Să ai vârsta de minimum 18 ani împliniți
  • Să posezi o carte de identitate valabilă
  • Să poți face dovada unui venit lunar (pensie, salariu din străinătate, chirii, venituri din cesiunea drepturilor de autor, etc).

În cât timp se aprobă un credit online rapid?

În cazul în care aplicantul întrunește toate condițiile necesare, perioada de aprobare poate fi de doar câteva zeci de minute.

Pentru un credit rapid online nebancar răspunsul instituției poate veni aproape instant. În cazul unui împrumut rapid online solicitat de la o bancă, răspunsul va fi mult mai rapid dacă sunteți deja clientul unității bancare și vă primiți salariul într-un cont al acesteia.

Ce sumă pot obține printr-un credit online rapid?

Suma unui credit rapid este diferită în funcție de profilul aplicantului și de instituția financiară. Valoarea unui împrumut este mai mare, de obicei, la o bancă, însă aceasta are condiții mai stricte de acordare. În cadrul unui împrumut bancar vei putea obține chiar și sume mai mari de 20.000 de euro.

De cealaltă parte, suma maximă ce poate fi obținută printr-un credit rapid online nebancar la IFN ajunge până la 20.000 lei.

Care este perioada de rambursare a unui împrumut rapid online?

Perioada de returnare a unui credit online rapid este de maximum 5 ani. De precizat faptul că în cazul unui credit rapid online obținut de la o Instituție Financiară Nebancară perioada maximă de restituire a unui împrumut rapid poate fi diferită.

Pot aplica pentru un credit rapid online fără adeverință de venit?

Atât băncile cât și IFN-urile îți pot oferi un credit rapid online, fără să fie necesar să prezinți o adeverință de venit. Fiecare are însă alte condiții pe care trebuie să le întrunești. 

Pentru a facilita procesul de acordare a unui împrumut rapid este recomandat să nu te afli în evidențele ANAF cu datorii și să nu figurezi ca rău platnic pe lista neagră a Biroului de Credite.

Cum aplic pentru un credit rapid online fără acte?

Instituțiile Financiare Nebancare vin în completarea ofertelor bancare acordând credite rapide online care pot fi aprobate în doar câteva ore. Un astfel de credit rapid poate fi solicitat online, telefonic sau fizic, la sediul instituției.

Tot mai multe bănci și-au introdus în portofoliu acordarea de credit rapid online fără acte, cunoscut și sub denumirea de credit rapid online nebancar. Această opțiune este însă dedicată, în special, clienților curenți, care își încasează salariul într-un cont deschis la respectiva bancă.

Unele bănci și Instituții Financiare Nebancare oferă și posibilitatea de a aplica pentru un credit rapid online fără acte prin intermediul telefonului.

Care sunt avantajele unor credite rapide online?

  • Rapid - perioadă scurtă de aprobare
  • Simplu - nu ți se vor solicita acte inutile
  • Flexibil - îți planifici plata ratelor lunare astfel încât achitarea acestora să nu fie un efort financiar
  • Transparent - nu vor exista comisioane ascunse. Vei ști de la bun început valoarea totală de restituit și costul ratei lunare

Pot obține un credit rapid online dacă sunt în Biroul de Credite?

Instituțiile Financiare Nebancare îți pot oferi un credit rapid online chiar dacă ești pe lista neagră a Biroului de Credite.

Și băncile îți pot oferi un împrumut rapid dacă figurezi ca și rău platnic, însă pentru aceasta veți trece printr-o analiză minuțioasă a situației financiare. 

SFAT: Pentru a fi sigur că poți obține un credit rapid atunci când ai nevoie, îți recomandăm să îți plătești ratele la termen.

Ce este un credit rapid

Un credit rapid este modalitatea prin care o persoană poate obține o sumă de bani prin semnarea unui contract de finanțare cu o instituție. În general, un credit rapid este acordat de o Instituție Financiară Nebancară. Totuși, în ultima perioadă, băncile și-au adaptat portofoliul de oferte de credite și au inclus și posibilitatea unui împrumut rapid.

Cele două tipuri de instituții, care oferă credite rapide în România, au oferte și condiții diferite. Pentru a alege varianta optimă trebuie să iei în calcul suma dorită, tipul de credit solicitat, preioada de restituire și Dobânda Anuală Efectivă. Vă recomandăm să studiați îndeaproape detaliile financiare înainte de a semna un contract pentru un credit rapid online

SFAT: Consultă online oferta de credite rapide și alege cel mai avantajos împrumut.


Ce este o Instituție Financiară Nebancară - IFN

Instituția Financiară Nebancară este o entitate ce își desfășoară activitatea de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. 

Legea nr. 93 din 8 aprilie 2009, „reglementează condițiile minime de acces la activitatea de creditare și desfășurarea acesteia pe teritoriul României, prin instituțiile financiare nebancare, în scopul asigurării și al menținerii stabilității financiare”.

Instituțiile Financiare Nebancare sunt monitorizate și supravegheate de Banca Națională a României.


Credit rapid online bancar vs. credit rapid online nebancar

Deși are condiții mai stricte, în majoritatea cazurilor este mai avantajos să apelăm la credite rapide oferite de bănci.

Exemplu: Pentru un credit rapid bancar în valoare de 10.000 de lei, pe o perioadă de 1 an, rata lunară va fi de aproximativ 900 lei. Suma totală de rambursat va ajunge la circa 10.900 lei. Comparativ, pentru un împrumut rapid nebancar de aceeași valoare și în aceleași condiții, clientul va plăti o rată lunară de aproximativ 1.500 lei, iar suma totală plătită către IFN va ajunge la circa 18.000 lei.

Instituțiile Financiare Nebancare oferă credite rapide online mai ușor, însă are dobânzi mult mai mari. Astfel de credite rapide sunt avantajoase doar dacă ai nevoie de o sumă mai mică de bani și te angajezi să o returnezi într-o perioadă cât mai scurtă. Marele avantaj al unui credit online rapid este că poți primi banii în aceeași zi, fără a prezenta o sumedenie de acte.


Compară ofertele de credite rapide cu Dobânda Anuală Efectivă (DAE)

Pentru a compara mai multe oferte de credite rapide folosește valorile Dobânzii Anuale Efective (DAE), care reprezintă costul total al unui credit. DAE totalizează rata dobânzii, taxele și comisioanele aplicate unui credit rapid online. 

SFAT: Majoritatea băncilor oferă dobânzi mai mici dacă îți încasezi  salariul în contul lor.


Credite rapide pentru restanțieri

Instituțiile Financiare Nebancare pot oferi credite rapide și pentru restanțieri. De cealaltă parte, băncile evită să încheie contracte de credite rapide cu persoanele datornice din evidențele ANAF sau care se află pe lista de rău platnici a Biroului de Credite. Totuși, răspunsul final va depinde de situația financiară a aplicantului și de condițiile în care a ajuns pe lista Biroului de Credite. 

SFAT: Pentru a fi sigur că poți obține un credit rapid atunci când ai nevoie, îți recomandăm să îți plătești ratele la termen.


Împrumut rapid cu buletinul

Atât instituțiile bancare cât și IFN au oferte de credit rapid online fără adeverință de venit. În cazul băncilor, pentru a accesa un împrumut rapid cu buletinul trebuie să primești salariul într-un cont deschis la unitatea bancară și să îndeplinești o serie de alte condiții precum vechimea în câmpul muncii de minim 1 an și vechimea la actualul loc de muncă de minimum 3 luni.

La Instituțiile Financiare Nebancare, condițiile de acordare a unui împrumut rapid cu buletinul sunt mai permisive, iar rata de acceptate mai mare.


Penalizări și taxe de întârziere la un credit rapid online

În cazul în care nu îți poți achita la timp ratele lunare, vei fi pasibil de penalizări. Indiferent dacă ai obținut creditul de la bancă sau de la o Instituție Financiară Nebancară, în cazul în care nu poți achita ratele lunare îți recomandăm să informezi de îndată creditorul.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 52/201, Art. 50 și 51, creditorul trebuie să încerce soluționarea amiabilă înaintea de a începe procedurile de executare silită.

Art. 50. - (3) În vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute la alin. (1) şi (2), cel mai târziu după înregistrarea unui număr de 60 de zile consecutive restanţă de către consumator, creditorul va depune diligenţele necesare pentru a transmite în scris consumatorului soluţii corespunzătoare pentru achitarea debitului, pe baza informaţiilor primite de la consumator privind situaţia sa.

Art. 51. - Creditorul îl notifică pe consumator cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de declararea scadentă a creditului, de cesionarea creanţelor rezultate din contractele de credit neperformante către entităţi care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe sau de iniţierea procedurii de executare silită, după caz, informându-l cu privire la drepturile pe care le are în această situaţie.


Plata anticipată a unui credit rapid online

În cazul în care ai strâns o sumă mai mare de bani poți opta pentru rambursarea anticipată, parțială sau totală, a unui împrumut rapid. Avantajul major al unei plăți parțiale sau totale este că nu vei mai plăti dobânzi pentru suma plătită în avans.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.


Rating total: 4 / 5
Numărul de evaluări: 65