De unde și cum poți obține credite nebancare pentru restanțieri

Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) oferă credite nebancare pentru restanțieri, chiar dacă aceștia sunt incluși pe lista neagră a Biroului de Credit. După cum bine știi, majoritatea băncilor refuză să acorde credite pentru rău platnici, astfel că alternativa viabilă este furnizată de IFN.

Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %

Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Sumă credit 200 - 1500 RON
Perioadă credit 30 zile - 24 luni
Rata anuală de la 434.35 %

Pentru un credit în valoare de 500 de lei, pentru o perioadă de 24 de luni, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 3878,5%. Mai exact, va trebui să achiți o dobândă în valoare de 2.035 de lei, iar suma totală de rambursat va fi 2.535 lei. Conform CreditPrime, „dobânda și suma totală de rambursat au fost calculate presupunând că limita de Credit este trasă/încasată integral imediat după încheierea contractului, și în conformitate cu aceste limite de tragere, adică rambursată în 12 luni prin plata lunară la Scadența a Sumei minime de plată, și la finalul Contractului de Credit a Datoriei Integrale”.

Sumă credit 200 - 10000 RON
Perioadă credit 15 zile - 12 luni
Rata anuală de la 144 %

Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.

Sumă credit 100 - 10000 RON
Perioadă credit 1 zi - 70 zile
Rata anuală de la 0.0001 %

Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.

Sumă credit 1000 - 225000 RON
Perioadă credit 6 luni - 5 ani
Rata anuală de la 9.95 %

În cazul unui credit de nevoi personale, în valoare de 80.000 lei, cu o perioadă de rambursare maximă, de 60 de luni, va fi aplicată o dobândă anuală fixă de 9,95%. Astfel, rata lunară ajunge 1.697,75 lei, valoarea DAE 10,42%, iar suma totală de rambursat va fi 101.865 lei. Pentru un credit de 40.000 lei, tot pentru 60 de luni, dobânda anuală aplicată va fi de 11,95%. Valoarea ratei lunare este de 888,75 lei, cu DAE de 12,63% și cu o sumă totală de rambursat de 53.325 lei. În ambele cazuri vei beneficia de 0 comision de analiză și 0 comision de administrare credit.

Sumă credit 100 - 2000 RON
Perioadă credit 10 zile - 30 zile
Rata anuală de la 438 %

Pentru un împrumut nebancar la Telecredit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare de 20 de zile, va trebui să plătești o dobândă de 1,2%/zi, adică 12 lei/zi. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 1.240 lei. În cazul unui împrumut tot de 1.000 de lei, însă cu perioadă de rambursare fixă, de 65 de zile, vei plăti aceeași dobândă de 1,2%/zi - 12 lei/zi. Fiind o perioadă mai lungă de creditare, suma totală pe care o vei rambursa ajunge la 1.780 lei.

Întrebări frecvente

IFN - cum pot accesa credite rapide pentru rău platnici?

Instituțiile Financiare Nebancare nu oferă credite rapide online în orice condiții, fiecare IFN are condiții de eligibilitate proprii. Acestea sunt însă mai permisive față de cele ale băncilor. Astfel că sunt disponibile credite rapide și pentru rău platnici.

Personalul IFN va analiza cererile de credite pentru rău platnici și va stabili dacă aplicanții întrunesc condițiile necesare pentru acordarea de împrumuturi nebancare.

 

Ce acte sunt necesare pentru a accesa credite nebancare pentru restanțieri?

Instituțiile Financiare Nebancare nu vor solicita acte suplimentare chiar dacă sunteți restanțier. Majoritatea IFN solicită următoarele documente, însă după caz, pot solicita și alte acte.

 • Act de identitate valabil;
 • Dovada unui venit lunar constant (extras de cont bancar, adeverință de salariu, pensie etc);
 • Unele IFN pot solicita și o vechime de minim 6 luni la actualul loc de muncă.

Pe lângă aceste acte, reprezentanții IFN vor analiza motivul pentru care ai fost inclus pe lista de rău platnici a Biroului de Credit și vor decide dacă ești eligibil pentru accesarea de credite nebancare pentru restanțieri.

 

Credite rău platnici - în cât timp sunt aprobate?

Creditele nebancare pentru restanțieri au o perioadă de aprobare de câteva ore de la momentul cererii. Timpul este mai scurt dacă reușești să furnizezi rapid toate documentele solicitate de IFN.

Majoritatea cererilor primesc însă răspunsul în cursul aceleiași zile. Astfel, IFN poate aproba și furniza banii solicitați prin credit în aceeași zi în care ai aplicat.

IFN credite pentru rău platnici - cum pot aplica?

Instituțiile Financiare Nebancare vin în întâmpinarea clienților cu metode simple prin care pot aplica pentru credite rău platnici.

 • Online - completează cererea de credite rău platnici direct pe site-ul Instituției Financiare Nebancare
 • Telefon - solicită credite nebancare pentru restanțieri prin intermediul telefonului. Unele IFN acceptă cereri și prin SMS;
 • Personal - solicită oferta de credit direct la punctul de lucru IFN;
 • Aplicație mobilă - descarcă aplicația mobilă disponibilă pentru IOS și Android și completează cererea de credite rău platnici;
 • Mail - trimite un mail pentru a solicita acordarea de credite rapide online

Tipuri de credite nebancare pentru restanțieri

IFN au în portofoliu o gamă variată de credite rapide online:

 • Credit rapid online nebancar
 • Credite nebancare fără adeverință de salariu
 • Credite de nevoi personale
 • Credite nebancare pentru restanțieri
 • Credite pentru pensionari
 • Credit până la salariu cu dobânda 0
 • Credit pe termen scurt
 • Credit până la salariu

Despre Biroul de Credit

Persoanele care înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare sau nebancare sunt înregistrate în Biroul de Credit ca și rău platnici. Peste 60 de IFN și bănci furnizează date despre rău platnici la Biroul de Credit. Lista completă a participanților la Biroul de Credit poate fi consultată online. 

Potrivit Biroul de Credit, „datele cu caracter personal sunt stocate la Biroul de Credit și dezvăluite Participanților timp de 4 ani de la data actualizării, cu excepția datelor solicitanților de credit care au renunțat la cererea de credit sau cărora nu li s-a acordat creditul, care sunt stocate și dezvăluite Participanților pentru o perioadă de 6 luni”.

În cazul în care nu achiți rata lunară până la data scadentă, IFN îți poate aplica dobânzi și penalizări suplimentare. Dacă ai înregistrat o întârziere de mai mult de 30 de zile, banca sau IFN de la care ai solicitat un credit te va raporta la Biroul de Credit și vei fi inclus pe lista de rău platnici. 

SFAT: Biroul de Credit va șterge un nume de pe lista de rău platnici doar la scurgerea a 4 ani din momentul înregistrării. Numele nu va fi șters de pe listă mai repede chiar dacă între timp datoria a fost achitată și creditul rambursat.  


Credite nebancare pentru restanțieri

Chiar dacă ai înregistrat restanțe în plata unor credite rapide online sau bancare, Instituțiile Financiare Nebancare au în ofertă și credite rău platnici. Fiecare IFN va analiza situația înregistrată la Biroul de Credit, de aceea este important să nu rămâi cu restanțe neplătite.

IFN oferă credite pentru rău platnici, însă nu în orice condiții. Situația materială actuală și venitul lunar va conta în stabilirea sumei pe care o poți accesa prin credite rapide online. Biroul de Credit furnizează un Raport de Credit pentru fiecare persoană înregistrată pe lista de rău platnici. 

 „Acesta este utilizat de bănci și IFN pentru a cunoaște comportamentul la plata creditelor contractate de persoanele vizate și care este gradul lor de îndatorare. Aceste informații sunt necesare pentru a evalua capacitatea de rambursare a persoanei vizate și pentru a identifica dacă există sau nu riscul ca acea persoană să întârzie la plata ratelor. Principalele componente ale Raportului de Credit sunt datele de identificare și detaliile referitoare la conturile de credit ale persoanei vizate”, precizează Biroul de Credit.


Credite rău platnici

Dacă te afli în situația în care nu poți plăti un credit, poți lua în calcul o refinanțare prin care să prelungești perioada de rambursare, beneficiind astfel de rate lunare mai mici. Indiferent de motivul pentru care ai ajuns în incapacitate de plată, este recomandat să informezi IFN sau banca de la care ai primit creditul. Împreună cu reprezentanții acesteia, poți găsi o soluție amiabilă prin care să evitați să ajungi în Biroul de Credit sau, mai rău, să fii executat silit.

Chiar dacă ai fost înregistrat ca și rău platnic, o IFN îți poate acorda un credit rapid online. Suma maximă pe care IFN o pot acorda în cadrul unor credite nebancare pentru restanțieri poate ajunge până la 20.000 lei. Totuși, în funcție de venitul lunar actual și a situației înregistrate la Biroul de Credit, IFN va decide care este suma maximă pe care ți-o poate acorda, astfel încât să nu te îndatorezi prea mult și să ajungi din nou restanțier.

Este foarte important să rambursezi noul credit până la data scadentă, astfel vei înregistra un istoric pozitiv, iar următoarele credite nebancare pentru restanțieri îți vor fi acordate mult mai ușor. 

SFAT: Din cauza înregistrării în Biroul de Credit, este posibil ca suma maximă acordată de IFN să fie mai mică decât în mod normal.  


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.


Rating total: 4 / 5
Numărul de evaluări: 66