Cetelem

reclamă
Sumă credit 1000 - 225000 RON
Perioadă credit 6 luni - 5 ani
Rata anuală de la 9.95 %
Vârsta minimă a aplicantului 18 ani
Cetelem

Prezentare rapidă

✅ Sumă credit: 1000 - 225000 RON
✅ Perioadă credit: 6 luni - 5 ani
✅ Rata anuală de la: 9.95 %
✅ Vârsta minimă a aplicantului: 18 ani


În cazul unui credit de nevoi personale, în valoare de 80.000 lei, cu o perioadă de rambursare maximă, de 60 de luni, va fi aplicată o dobândă anuală fixă de 9,95%. Astfel, rata lunară ajunge 1.697,75 lei, valoarea DAE 10,42%, iar suma totală de rambursat va fi 101.865 lei. Pentru un credit de 40.000 lei, tot pentru 60 de luni, dobânda anuală aplicată va fi de 11,95%. Valoarea ratei lunare este de 888,75 lei, cu DAE de 12,63% și cu o sumă totală de rambursat de 53.325 lei. În ambele cazuri vei beneficia de 0 comision de analiză și 0 comision de administrare credit.

Despre Cetelem

În luna martie a anului 2018 Cetelem IFN a fost obiectul fuziunii strategice transfrontaliere cu banca franceză BNP Paribas Personal Finance. Astfel, Cetelem IFN SA a devenit BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București. În urma fuziunii, instituția a continuat să funcționeze, în România, sub numele de Cetelem.

Compania și-a păstrat ca principal obiect de activitate acordarea serviciilor de credite de consum în magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale și servicii de brokeraj pentru asigurări.

Condiții de eligibilitate pentru un credit Cetelem

 • Cetățean român sau cu reședința în România;
 • Vârsta cuprinsă între 18 - 70 ani (înainte de ultima scadență);
 • Salariați cu durata contractului nedeterminată sau o perioadă mai mare de 6 luni în cazul contractelor cu perioadă determinată;
 • Pensionari sau persoane care realizează venituri din profesii liberale;
 • Minim 3 luni vechime la ultimul loc de muncă (în cazul angajaților).

Aplică pentru un credit de nevoi personale la Cetelem

Clienții au la dispoziție trei metode prin care pot aplica pentru credit de nevoi personale la Cetelem:

 • Credit în agențiile Cetelem - Poți aplica pentru un credit cu aprobare rapidă direct în agențiile Cetelem din toată țara. Consilierii financiari te vor informa și te vor ajuta să aplici pentru cel mai bun credit de nevoi personale. Vei primi toate datele despre credit, dobânzi și perioade de rambursare.
 • Credit Cetelem prin telefon - Sună la 021 305 12 31 și solicită un credit
 • Credit online la Cetelem - Aplică pentru credite online direct de pe site-ul Cetelem. Folosește calculatorul simulare credit online pentru a stabili suma și perioada de rambursare, iar apoi aplică online pentru un împrumut. Completarea formularului online pentru un credit durează aproximativ 10 minute.

Cetelem va consulta cererea de credit și îți va oferi un răspuns, însă este important să ai un istoric ca bun platnic al creditelor. În cazul în care ești înregistrat cu datorii la Biroul de Credit, Cetelem poate să îți refuze cererea de credit.

„În funcție de natura întârzierilor raportate în baza de date a Biroul de Credit, Cetelem poate accepta sau refuza cererea de credit”, transmite Cetelem.

Acte necesare pentru un credit de nevoi personale

 • Copie carte de identitate;
 • Factură de utilități (curent, cablu TV, telefonie etc);
 • Extras de cont bancar;
 • Formular tip - cerere de acordare a unui credit/card cumpărături;
 • Acord pentru consultarea și prelucrarea informațiilor din bazele de date ANAF;
 • Acord de consultare baza de date a Centralei Riscului de Credit.

În unele cazuri, Cetelem poate să mai solicite și o adeverință de venit.

Tipuri de credit Cetelem

 1.  Credit de nevoi personale;
 2. Credit auto;
 3. Card de credit.

Credit de nevoi personale

Cu ajutorul unui calculator de rate online, postat pe site-ul Cetelem, vei putea simula un credit. Va trebui să introduci suma pe care dorești să o obții, între 1.000 și 225.000 lei, perioada de rambursare, între 6 și 60 luni, iar calculatorul de credit îți va calcula valoarea ratei lunare.

Printr-un credit de nevoi de personale vei putea obține finanțarea de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini proiectele care stagnau din cauza deficitului financiar.

Credit auto Cetelem

Cu ajutorul Cetelem vei putea să îți schimbi autoturismul sau să îți cumperi o mașină nouă. Dacă îți dorești un autoturism ECO, Cetelem are o ofertă de creditare irezistibilă, cu o dobândă specială, de 5,9%, cu rate fixe și 0 comisioane.

Indiferent ce mașină dorești să achiziționezi, suma minimă pe care o vei putea contracta este de 5.000 lei, iar în cazul unui autoturism nou îți va fi solicitat și un avans de 30%.

Atât pentru un credit pentru achiziția de mașini second hand cât și pentru mașini noi, vârsta aplicantului trebuie să fie între 20 - 70 ani (la terminarea contractului de credit).

Card de credit

Poți aplica pentru un card de credit în oricare agenție Cetelem, online sau prin intermediul telefonului.

„Cetelem vă oferă un card de credit MasterCard denumit Cardulescu și 8 carduri de credit co-branded emise în colaborare cu principalii săi parteneri. Cardul Cetelem este un card de credit MasterCard în lei, cu CIP și bandă magnetică, o sursă de bani mereu la îndemână și acces la o linie de credit permanentă pe care o poţi folosi oricând vrei, în România și în întreaga lume”, transmit reprezentanții Cetelem.

Printr-un card de credit Cetelem vei putea alege să efectuezi plăți în:

 • 3 rate fără dobândă - cumpărături de minim 100 lei;
 • 10 rate - cumpărături între 100 și 1.999 lei, cu o dobândă de 12%;
 • 12 rate - cumpărături mai mari de 2.000 lei, cu o dobândă de 15%.  

Poți alege plata în rate direct la casierie, tastează codul PIN la POS și selectează „Da”pentru plata în rate. Alege apoi dintre opțiunile 3 rate fără dobândă sau rate cu dobândă.

Suma maximă pe care o poți primi pe un card de credit Cetelem este calculată individual și diferă în funcție de profilul fiecărui aplicant.

Înregistrare în aplicația de client Cetelem

Aplicația Client Cetelem este dedicată tuturor clienților care au în derulare un credit. În cadrul acesteia vei putea beneficia de date actualizate mereu la îndemână, extras de cont disponibil după emitere, extrasele de cont de la card, informații despre minimul de plată/rată, ziua scadentă.

Tot prin intermediul acesteia vei putea să îți modifici datele personale și să semnalezi eventuale probleme și/sau incidente.

Care este suma maximă la Cetelem?

Cetelem oferă credite cuprinse între 1.000 și 22.500 lei, însă suma maximă diferă în funcție de profilul și veniturile fiecărui aplicant.

Care este termenul de rambursare al unui credit Cetelem?

Creditele Cetelem au o perioadă de rambursare cuprinsă între 6 luni și 60 de luni.

În cazul cardurilor de credit Cetelem, vei beneficia de o perioadă de grație de 60 de zile în care poți returna banii fără dobândă. De precizat și faptul că la Cetelem, data scadentă este ultima zi a fiecărei luni.

Cât durează aprobarea unui credit?

Dacă vrei să beneficiezi de cel mai scurt timp pentru aprobarea unui credit, Cetelem recomandă să aplici online.

Cum pot achita ratele unui credit Cetelem?

Fiecare client poate opta pentru una din cele două variante de plată a unui credit:

 • Numerar
 • în sucursalele Cetelem - 1 zi lucrătoare;
 • la agențiile CEC Bank - 3 zile lucrătoare;
 • Payzone - va trebui să prezinți un extras de cont sau cardul de client cu cod de bare - 1 zi lucrătoare;
 • PayPoint - cu prezentarea extrasului de cont sau a cardului de client cu cod de - 1 zi lucrătoare.

De precizat că în oricare variantă aleasă va trebui să prezinți extrasul de cont sau cardul de client Cetelem cu cod de bare.

 • Debitare automată - suma de bani îți va fi retrasă automat de pe card;
 • Transfer Bancar - poți efectua plata prin intermediul transfer bancar cu ordin de plată direct la sucursala unei bănci - 3 zile lucrătoare.

Detalii plată prin transfer bancar:

Beneficiar: BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București

CUI 38627806;

Cont IBAN beneficiar: RO36 RNCB 0072 0015 6787 0037;

Banca Beneficiarului: BCR, Sucursala Sector 1;

Detalii de plată: număr de contract (cu 42**);

CNP titular contract de credit;

Nume Prenume titular contract de credit.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.

Care este experiența dvs. cu acest furnizor de împrumuturi?

Cei mai buni, foarte multumita
Alina
Revizuit 09. 21. 2019
Am luat primul credit inca dinainte sa devina BNP Paribas si am fost super multumit. Sper ca si-au pastrat conditiile
Vlad
Revizuit 09. 21. 2019