Cele mai avantajoase împrumuturi: credite fără dobândă

Una dintre cele mai avantajoase soluții financiare este aplicarea pentru credite fără dobândă. Astfel de credite rapide online pot fi obținute în condiții avantajoase de la Instituțiile Financiare Nebancare. Spre deosebire de bănci, un credit IFN poate fi obținut în câteva zeci de minute.

Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %

Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Sumă credit 200 - 10000 RON
Perioadă credit 15 zile - 12 luni
Rata anuală de la 144 %

Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.

Sumă credit 100 - 10000 RON
Perioadă credit 1 zi - 70 zile
Rata anuală de la 0.0001 %

Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.

Întrebări frecvente

Cum aplic pentru credite fără dobândă?

Instituțiile Financiare Nebancare pun la dispoziția clienților mai multe metode pentru solicitarea de credite fără dobândă. Astfel, clienții pot aplica pentru credite online, telefonic (prin sms, apel vocal sau aplicație mobilă), dar și fizic în sediul IFN.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru un împrumut fără dobândă?

IFN nu au condiții de eligibilitate severe. Astfel, pentru un împrumut fără dobândă trebuie să fii cetățean român și să ai reședința în România, să prezinți cartea de identitate și să poți face dovada unui venit lunar constant (pensie, salariu etc). Aceasta poate fi efectuată prin prezentarea unui extras de cont bancar sau prin completarea unei adeverințe de salariu.

Cum pot obține credite fără dobândă?

Chiar dacă pare ireal, Instituțiile Financiare Nebancare oferă și credite fără dobândă. Pentru a atrage cât mai mulți clienți noi, unele IFN au în ofertă credite fără dobândă. Concret, IFN îți oferă un credit cu dobândă 0 la primul credit încheiat.

Credite fără dobândă: câți bani pot primi?

Spre deosebire un credit bancar, valoarea maximă a unui credit IFN este mai mică. În cazul unui împrumut fără dobândă, poți obține până la 2.000 de lei. Suma maximă în cadrul unor credite fără dobândă este adaptată în funcție de venitul lunar și de profilul solicitantului.

Despre Instituțiile Financiar Nebancare: - credit IFN

Instituțiile Financiar Nebancare sunt entități financiare ce pot desfășura activități de creditare în condițiile stabilite de Legea 93/2009.

„Prezenta lege reglementează condiţiile minime de acces la activitatea de creditare şi desfăşurarea acesteia pe teritoriul României, prin instituţiile financiare nebancare, în scopul asigurării şi al menţinerii stabilităţii financiare”.

IFN acordă credite rapide în condiții avantajoase fără să solicite numeroase acte. Aceste tipuri de credite sunt ideale dacă întâmpini dificultăți financiare sau ți-au apărut cheltuieli neprevăzute în buget (tratament medical, s-a stricat mașina etc). Datorită faptului că perioada de aprobare este foarte scurtă, banii îți vor putea fi livrați în aceeași zi.


Credite fără dobândă la IFN și bănci

Majoritatea ofertelor de credite fără dobândă sunt în portofoliul Instituțiilor Financiare Nebancare, însă și băncile vin cu soluții financiare asemănătoare:

  • Credit până la salariu fără dobândă
  • Primul credit fără dobândă
  • Credit pentru tineri fără dobândă
  • Credit rapid fără dobândă
  • Card credit rate fără dobândă

Credit pentru tineri fără dobândă

Programul guvernamental „Investește în tine” are ca scop acordarea de credite pentru tineri și studenți, care se află în perioada de studii sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de către Ministerul Educației Naționale și după caz, de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Programul constă în garantarea, în numele și contul statului, a unui credit în valoare de maximum:

  • 40.000 lei pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la 26 de ani;
  • 35.000 lei pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 26 și 55 de ani.

„Destinatia creditului are în vedere acoperirea nevoilor beneficiarilor și familiilor acestora privind educația, sănătatea, cultura, sportul și de habitat”, transmite FNGC.  


Credit pentru studenți fără dobândă

Studenția este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții, însă aceasta este de multe ori eclipsată de lipsa banilor. Instituțiile Financiare Nebancare oferă și credite pentru studenți fără dobândă. Condițiile de eligibilitate sunt identice ca și pentru un credite rapide online, astfel că solicitantul trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România și să facă dovada unui venit lunar constant.


Card credit rate fără dobândă

Băncile pun la dispoziția clienților un card de credit cu rate fără dobândă destinat cumpărăturilor. În momentul în care efectuezi plăți cu acest card credit rate fără dobândă, în magazinele partenere, poți beneficia de până la 24 de rate cu dobândă 0.

Poți obține un card de credit rate fără dobândă în cazul în care ești angajat cu forme legale și ai un venit de minim 1.000 lei/lună. Suma totală cu care va fi alimentată acest card va consta în echivalentul a trei salarii.

Exemplu: Dacă ai un salariu de 2.000 de lei/lună, atunci poți beneficia de un card rate fără dobândă cu 6.000 de lei.

SFAT: Fiind un card destinat cumpărăturilor, evită să scoți bani de la bancomat. În caz contrar, îți vor fi aplicate dobânzi suplimentare.


Rambursare credite fără dobândă

În general, perioada de rambursare a unui credit fără dobândă este scurtă. Un credit până la salariu are o perioadă de rambursare de 30 de zile, iar un credit pentru tineri fără dobândă prin programul „Investește în tine” este de maxim 10 ani.

În cazul în care înregistrezi întârzieri în plata unor credite fără dobândă, creditorul îți va aplica dobânzi suplimentare și penalizări. Pentru a profita de oferta unui împrumut fără dobândă, nu uita să plătești ratele la timp.

Dacă întârzierile sunt mai mari de 30 de zile și nu ai stabilit o soluție de acord comun cu creditorul, acesta va transmite datele tale la Biroul de Credit și vei inclus pe lista de rău-platnici. Ulterior, pentru a recupera creanțele, creditorul poate demara procedurile de executare silită.

Odată ajuns pe lista de restanțieri de la Biroul de Credit, numele tău va fi păstrat în evidențe timp de 4 ani, după care fi șters automat. Înregistrarea din Biroul de Credit nu poate fi ștearsă mai repede, chiar dacă între timp au fost achitate restanțele, iar creditul rambursat.

SFAT: Nu lăsa restanțe neachitate! Înaintea de acordarea unui credit, atât băncile cât și IFN verifică dacă te afli pe lista de rău platnici de la Biroul de Credit.  


Informații despre credite fără dobândă

Pentru a beneficia de oferta unui împrumut fără dobândă este foarte important să respecți termenii și condițiile stipulate în contract. Chiar dacă sunt credite fără dobândă, dacă nu vei plăti la timp, IFN îți vor aplica dobânzi și penalizări încă din prima zi de întârziere.

De aceea, este foarte important să stabilești o perioadă de rambursare care să nu te împovăreze și pe care să o poți respecta fără să depui un efort financiar.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.


Rating total: 4 / 5
Numărul de evaluări: 63