Credit nebancar prin telefon - un apel până la credit

Una dintre cele mai rapide soluții de finanțare este accesarea unui credit nebancar prin telefon. Doar o discuție telefonică te desparte de un împrumut financiar. 

Sumă credit 500 - 15000 RON
Perioadă credit 11 luni - 31 luni
Rata anuală de la 41 %

Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.

Sumă credit 200 - 1500 RON
Perioadă credit 30 zile - 24 luni
Rata anuală de la 434.35 %

Pentru un credit în valoare de 500 de lei, pentru o perioadă de 24 de luni, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 3878,5%. Mai exact, va trebui să achiți o dobândă în valoare de 2.035 de lei, iar suma totală de rambursat va fi 2.535 lei. Conform CreditPrime, „dobânda și suma totală de rambursat au fost calculate presupunând că limita de Credit este trasă/încasată integral imediat după încheierea contractului, și în conformitate cu aceste limite de tragere, adică rambursată în 12 luni prin plata lunară la Scadența a Sumei minime de plată, și la finalul Contractului de Credit a Datoriei Integrale”.

Sumă credit 200 - 10000 RON
Perioadă credit 15 zile - 12 luni
Rata anuală de la 144 %

Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.

Sumă credit 100 - 10000 RON
Perioadă credit 1 zi - 70 zile
Rata anuală de la 0.0001 %

Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.

Sumă credit 5000 - 75000 RON
Perioadă credit 6 luni - 5 ani
Rata anuală de la 32 %

Exemplu credit Mogo: pentru un credit în valoare de 35.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 60 de luni, DAE este de 54,62%. Astfel, vei avea de plătit o rată lunară în valoare de 1.466,05 lei. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 86.496,97 lei și este alcătuită din rata anuală a dobânzii 32%, comision de analiză dosar - 1.200 lei, comision lunar administrare - 250 lei.

Sumă credit 100 - 2000 RON
Perioadă credit 10 zile - 30 zile
Rata anuală de la 438 %

Pentru un împrumut nebancar la Telecredit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare de 20 de zile, va trebui să plătești o dobândă de 1,2%/zi, adică 12 lei/zi. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 1.240 lei. În cazul unui împrumut tot de 1.000 de lei, însă cu perioadă de rambursare fixă, de 65 de zile, vei plăti aceeași dobândă de 1,2%/zi - 12 lei/zi. Fiind o perioadă mai lungă de creditare, suma totală pe care o vei rambursa ajunge la 1.780 lei.

Întrebări frecvente

De unde pot accesa un credit nebancar prin telefon?

Alternativa la împrumuturile bancare o oferă Instituțiile Financiare Nebancare (IFN), care au ca principal obiect de activitate acordarea de credite.

De ce acte am nevoie pentru un credit nebancar prin telefon?

La fel ca și în cazul oricărui împrumut rapid nebancar, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • Vârsta de minimum 18 ani
 • Carte de identitate valabilă
 • Dovada unui venit lunar constant

Unele IFN pot avea condiții diferite. De exemplu, vârsta minimă să fie de 20 sau 21 de ani, iar aplicantul să aibă minimum 6 luni vechime la actualul loc de muncă.

În cât timp se aprobă un credit rapid online nebancar?

Instituțiile Financiare Nebancare sunt renumite pentru rapiditatea cu care acordă un împrumut nebancar. În cazul în care furnizați actele rapid și întruniți toate condițiile de eligibilitate, puteți primi aprobarea unui credit nebancar în decurs de câteva zeci de minute.

Mai mult, banii vă pot fi livrați în cont chiar în cursul aceleiași zile.

Cum pot aplica pentru un credit rapid online nebancar?

 • Telefon - poți aplica pentru un împrumut rapid nebancar prin telefon. Mai mult, unele IFN acceptă cereri prin SMS, reprezentanții instituției urmând a te contacta pentru detalii;
 • Online - completează cererea online, direct pe site-ul Instituției Financiare Nebancare dorite;
 • Mail - unele IFN acceptă cereri prin intermediul unui mail;
 • Aplicație - majoritatea IFN dispun de o aplicație mobilă IOS și Android prin intermediul căreia puteți aplica pentru un credit rapid online nebancar;
 • Sediu - puteți aplica pentru un credit și la sediul unității financiare.

Ce sumă pot primi printr-un împrumut nebancar prin telefon?

În funcție de venitul lunar avut, un client poate primi un credit nebancar de până la 20.000 lei. Perioada maximă de rambursare a unui împrumut rapid nebancar este de 5 ani.

Exemplu: Puteți solicita orice împrumut rapid, de exemplu 500 de lei, cu o perioadă de rambursare de 30 de zile.

De ce să apelezi la un credit nebancar prin telefon?

Condițiile de eligibilitate pentru un împrumut solicitat unei Instituții Financiare Nebancare sunt simplificate, în comparație cu cele ale băncilor. Drept dovadă, poți solicita un credit nebancar prin telefon, iar reprezentanții instituției se vor ocupa de întrunirea actelor necesare. În unele cazuri, aceștia se pot deplasa la domiciliul tău pentru a semna contractul de credit.

Credit nebancar - informații utile

Instituțiile Financiare Nebancare sunt entitățile financiare care pot acorda un credit rapid în condiții avantajoase.

Potrivit Art. 43 din Legea 93/2009, „Banca Naţională a României realizează monitorizarea instituţiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general, în principal pe baza informaţiilor furnizate de aceste entităţi prin raportările transmise. Banca Naţională a României poate desfăşura ori de câte ori consideră necesar şi inspecţii la sediul instituţiilor financiare nebancare şi la unităţile teritoriale ale acestora, prin personalul împuternicit în acest sens”.


Avantajele unui credit rapid online nebancar

 • Accesibilitate - oricine îndeplinește condițiile de eligibilitate poate accesa un credit rapid nebancar;
 • Promptitudine - perioada de aprobare a unui credit nebancar este scurtă, de maxim 48 de ore;
 • Transparență - reprezentanții IFN te vor informa despre suma totală pe care trebuie să o rambursezi, dar și de valoarea ratelor lunare;
 • Flexibilitate - După ce ai ales suma pe care o vei primi printr-un credit nebancar, poți alege perioada de rambursare;
 • Online - poți consulta online ofertele de creditare și poți efectua o simulare cu aplicația calculator credit nebancar;
 • Confidențialitate - Nimeni nu va ști că ai solicitat un credit nebancar prin telefon.

Este important de precizat și faptul că Instituțiile Financiare Nebancare sunt obligate de lege să păstreze confindețialitatea, astfel că poți fi sigur că nimeni nu va afla că ai accesat un credit nebancar rapid.  

 Art. 9 din Legea 93/2009 - (1) Instituţia financiară nebancară este obligată să păstreze confidenţialitatea asupra tuturor informaţiilor aflate la dispoziţia sa, care privesc persoana, patrimoniul, activitatea, relaţiile personale sau de afaceri ale clienţilor, contractele încheiate cu clienţii sau serviciile prestate pentru aceştia.


Cel mai bun credit nebancar prin telefon

Pentru a studia ofertele unui credit nebancar, accesează site-ul principalelor Instituții Financiare Nebancare și vezi care este valoarea Dobânzii Anuale Efective (DAE) în cazul fiecăreia.

DAE este cel mai bun indicator pentru a compara credite online nebancare, deoarece acesta totalizează valoarea dobânzilor, a taxelor și a comisioanelor aplicate de creditor.

Astfel, chiar dacă dobânda este mai mică, valoarea totală a costurilor poate crește simțitor din cauza taxelor și comisioanelor aplicate.


Plata unui credit nebancar

Funcționarii Instituțiilor Financiare Nebancare nu te vor chestiona cu privire la motivul pentru care soliciți un credit. Plata unui credit nebancar se va face în rate lunare a căror valoare va fi stabilită în momentul semnării contractului de creditare. Tot atunci poți alege și data scadentă pentru plata lunară.

Este de recomandat să nu întârziați plata ratelor deoarece Instituția Financiară Nebancară vă poate aplica penalizări și dobânzi suplimentare, conform contractului de creditare semnat.

SFAT: Pentru a nu te împovăra financiar și a ajunge în situație neplăcută de a nu putea plăti rata lunară, îți recomandăm să îți stabilești o perioadă de rambursare astfel încât rata valoarea ratei lunare să fie accesibilă.


Credit nebancar și Biroul de Credit

La fel ca și băncile, Instituțiile Financiare Nebancare raportează la Biroul de Credit întârzierile plății lunare. Odată înregistrat în Biroul de Credit, poți avea dificultăți în a obține un credit nebancar prin telefon.

Biroul de Credit va șterge numele dvs. de pe lista de rău platnici abia după 4 ani de la momentul raportării, chiar dacă între timp ai achitat toate restanțele și ai lichidat creditul.

Biroul de Credit este o societate pe acțiuni, care a fost înființată la finalul anului 2003, și are ca acționari 20 de bănci din România.

Potrivit, site-ului oficial, obiectul de activitate al Biroului de Credit se referă la:

 • Colectare/prelucrare date privind portofoliul de clienţi – persoane fizice ai participanţilor
 • Informaţii/analize oferite participanţilor în scopul:

Evaluării capacității de rambursare, determinării gradului de îndatorare

Identificării şi cuantificării riscului de credit

Creşterii calităţii creditelor

 • Stabilirea criteriilor uniforme de apreciere a clientelei (scoring)
 • Consultanţă financiar-bancară

Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.


Rating total: 4 / 5
Numărul de evaluări: 65