Una dintre cele mai rapide soluții de finanțare este accesarea unui credit nebancar prin telefon. Doar o discuție telefonică te desparte de un împrumut financiar.
Pentru un împrumut Provident în valoare de 3.500 lei, cu o perioadă de rambursare de 74 de săptămâni, rata dobânzii fixe este de 60%/an. Rata săptămânală va fi de 72 de lei. DAE este de 88,41%, iar suma totală pe care o vei returna va fi de 5.338 lei (aceasta include dobânda de 1.718 lei și comisionul de analiză - 120 lei). Dacă vei solicita serviciul auxiliar opțional de gestionare a creditului la domiciliu, valoarea ratei va crește cu 20 de lei/săptămână.
Pentru un credit în valoare de 500 de lei, pentru o perioadă de 24 de luni, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 3878,5%. Mai exact, va trebui să achiți o dobândă în valoare de 2.035 de lei, iar suma totală de rambursat va fi 2.535 lei. Conform CreditPrime, „dobânda și suma totală de rambursat au fost calculate presupunând că limita de Credit este trasă/încasată integral imediat după încheierea contractului, și în conformitate cu aceste limite de tragere, adică rambursată în 12 luni prin plata lunară la Scadența a Sumei minime de plată, și la finalul Contractului de Credit a Datoriei Integrale”.
Primul credit la Ferratum vine cu o ofertă de nerefuzat, 0% dobândă. Accesează până la 1.400 de lei, cu o perioadă de rambursare de până la 45 de zile și beneficiezi de un credit fără dobândă. Pentru un credit de 3.000 de lei, cu o perioadă de rambursare de 1 an, va trebui să plătești o rată lunară în valoare de 516 lei. Suma totală pe care o vei plăti este de 6.199 lei.
Pentru un credit nebancar fără dobândă de la Hora Credit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare maximă de 30 de zile, va trebui să returnezi aceeași sumă, fără dobândă. În cazul în care optezi pentru un împrumut mai mare, de 2.000 de lei, termenul de returnare este fix, de 70 de zile, iar suma totală de rambursat va fi 3.400 lei.
Exemplu credit Mogo: pentru un credit în valoare de 35.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 60 de luni, DAE este de 54,62%. Astfel, vei avea de plătit o rată lunară în valoare de 1.466,05 lei. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 86.496,97 lei și este alcătuită din rata anuală a dobânzii 32%, comision de analiză dosar - 1.200 lei, comision lunar administrare - 250 lei.
Pentru un împrumut nebancar la Telecredit, în valoare de 1.000 de lei și cu o perioadă de rambursare de 20 de zile, va trebui să plătești o dobândă de 1,2%/zi, adică 12 lei/zi. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 1.240 lei. În cazul unui împrumut tot de 1.000 de lei, însă cu perioadă de rambursare fixă, de 65 de zile, vei plăti aceeași dobândă de 1,2%/zi - 12 lei/zi. Fiind o perioadă mai lungă de creditare, suma totală pe care o vei rambursa ajunge la 1.780 lei.
Alternativa la împrumuturile bancare o oferă Instituțiile Financiare Nebancare (IFN), care au ca principal obiect de activitate acordarea de credite.
La fel ca și în cazul oricărui împrumut rapid nebancar, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
Unele IFN pot avea condiții diferite. De exemplu, vârsta minimă să fie de 20 sau 21 de ani, iar aplicantul să aibă minimum 6 luni vechime la actualul loc de muncă.
Instituțiile Financiare Nebancare sunt renumite pentru rapiditatea cu care acordă un împrumut nebancar. În cazul în care furnizați actele rapid și întruniți toate condițiile de eligibilitate, puteți primi aprobarea unui credit nebancar în decurs de câteva zeci de minute.
Mai mult, banii vă pot fi livrați în cont chiar în cursul aceleiași zile.
În funcție de venitul lunar avut, un client poate primi un credit nebancar de până la 20.000 lei. Perioada maximă de rambursare a unui împrumut rapid nebancar este de 5 ani.
Exemplu: Puteți solicita orice împrumut rapid, de exemplu 500 de lei, cu o perioadă de rambursare de 30 de zile.
Condițiile de eligibilitate pentru un împrumut solicitat unei Instituții Financiare Nebancare sunt simplificate, în comparație cu cele ale băncilor. Drept dovadă, poți solicita un credit nebancar prin telefon, iar reprezentanții instituției se vor ocupa de întrunirea actelor necesare. În unele cazuri, aceștia se pot deplasa la domiciliul tău pentru a semna contractul de credit.
Instituțiile Financiare Nebancare sunt entitățile financiare care pot acorda un credit rapid în condiții avantajoase.
Potrivit Art. 43 din Legea 93/2009, „Banca Naţională a României realizează monitorizarea instituţiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general, în principal pe baza informaţiilor furnizate de aceste entităţi prin raportările transmise. Banca Naţională a României poate desfăşura ori de câte ori consideră necesar şi inspecţii la sediul instituţiilor financiare nebancare şi la unităţile teritoriale ale acestora, prin personalul împuternicit în acest sens”.
Este important de precizat și faptul că Instituțiile Financiare Nebancare sunt obligate de lege să păstreze confindețialitatea, astfel că poți fi sigur că nimeni nu va afla că ai accesat un credit nebancar rapid.
Art. 9 din Legea 93/2009 - (1) Instituţia financiară nebancară este obligată să păstreze confidenţialitatea asupra tuturor informaţiilor aflate la dispoziţia sa, care privesc persoana, patrimoniul, activitatea, relaţiile personale sau de afaceri ale clienţilor, contractele încheiate cu clienţii sau serviciile prestate pentru aceştia.
Pentru a studia ofertele unui credit nebancar, accesează site-ul principalelor Instituții Financiare Nebancare și vezi care este valoarea Dobânzii Anuale Efective (DAE) în cazul fiecăreia.
DAE este cel mai bun indicator pentru a compara credite online nebancare, deoarece acesta totalizează valoarea dobânzilor, a taxelor și a comisioanelor aplicate de creditor.
Astfel, chiar dacă dobânda este mai mică, valoarea totală a costurilor poate crește simțitor din cauza taxelor și comisioanelor aplicate.
Funcționarii Instituțiilor Financiare Nebancare nu te vor chestiona cu privire la motivul pentru care soliciți un credit. Plata unui credit nebancar se va face în rate lunare a căror valoare va fi stabilită în momentul semnării contractului de creditare. Tot atunci poți alege și data scadentă pentru plata lunară.
Este de recomandat să nu întârziați plata ratelor deoarece Instituția Financiară Nebancară vă poate aplica penalizări și dobânzi suplimentare, conform contractului de creditare semnat.
SFAT: Pentru a nu te împovăra financiar și a ajunge în situație neplăcută de a nu putea plăti rata lunară, îți recomandăm să îți stabilești o perioadă de rambursare astfel încât rata valoarea ratei lunare să fie accesibilă.
La fel ca și băncile, Instituțiile Financiare Nebancare raportează la Biroul de Credit întârzierile plății lunare. Odată înregistrat în Biroul de Credit, poți avea dificultăți în a obține un credit nebancar prin telefon.
Biroul de Credit va șterge numele dvs. de pe lista de rău platnici abia după 4 ani de la momentul raportării, chiar dacă între timp ai achitat toate restanțele și ai lichidat creditul.
Biroul de Credit este o societate pe acțiuni, care a fost înființată la finalul anului 2003, și are ca acționari 20 de bănci din România.
Potrivit, site-ului oficial, obiectul de activitate al Biroului de Credit se referă la:
Evaluării capacității de rambursare, determinării gradului de îndatorare
Identificării şi cuantificării riscului de credit
Creşterii calităţii creditelor