BCR

reclamă
Sumă credit 3000 - 110000 RON
Perioadă credit 12 luni - 5 ani
Rata anuală de la 7.24 %
Vârsta minimă a aplicantului 18 ani
BCR

Prezentare rapidă

✅ Sumă credit: 3000 - 110000 RON
✅ Perioadă credit: 12 luni - 5 ani
✅ Rata anuală de la: 7.24 %
✅ Vârsta minimă a aplicantului: 18 ani


Pentru un credit de nevoi personale „Divers” la BCR, în valoare de 30.000 lei și cu o perioadă de rambursare de 5 ani, va trebui să achiți o rată lunară fixă de 641 lei. Suma totală pe care va trebui să o rambursezi este de 38.458 lei, cu o dobândă fixă de 10,24% și DAE de 10,73%. În cazul în care încasezi salariul într-un cont BCR, oferta pentru un credit identic este mai avantajoasă. Rata lunară va fi de 627 lei, dobânda fixă de 9,24%, iar valoarea DAE de 9,64%. În fiecare dintre cazuri poți încheia și o poliță de asigurare, care te va costa 42 de lei/lună.

Informații generale BCR - Banca Comercială Română

BCR este parte a grupului Erste Group și oferă o gamă completă de servicii și produse financiare. Alături de BCR Banca pentru Locuințe, BCR Pensii, Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, BCR Leasing IFN și BCR Chișinău, BCR formează Grupul BCR.

Banca Comercială Română oferă soluții complete de creditare, de la împrumuturi de nevoi personale până la credite pentru achiziția unui autoturism sau a unei locuințe.

Condiții minime credite la BCR

 • Vârsta minimă 18 ani;
 • Un venit lunar constant.

Aplică pentru credit de nevoi personale la BCR

Banca Comercială Română pune la dispoziția clienților mai multe metode de aplicare pentru un credit. Una dintre cele mai folosite metode este, bineînțeles, aplicarea în cadrul unei sucursale bancare. Personalul bancar te va ajuta să alcătuiești dosarul de credit și te va sfătui în privința perioadei de rambursare.

Pentru a avea șanse reale de aprobarea a unui credit trebuie respecți condițiile impuse și să nu figurezi ca rău platnic la Biroul de Credit.

Acte necesare pentru un credit de nevoi personale

 • Acord de interogare la ANAF;
 • În cazul pensionarilor se va solicita „Decizia de pensionare definitivă”;
 • Adeverință de salariu (doar pentru solicitanții care nu încasează salariul în conturile BCR).

Tipuri de credite la BCR

 • Credit de nevoi personale DIVERS;
 • Descoperitorul de cont;
 • Card de credit Standard și Gold;
 • Creditul Casa Mea;
 • Prima Casă;
 • Leasing pentru mașina ta.

Credit de nevoi personale DIVERS

Unul dintre cele mai accesibile și folosite credite este cel de nevoi personale, denumit și „Divers”, la BCR. În cadrul acestuia, banca oferă rate lunare fixe și zero comision de analiză și de administrare.

„În funcție de nevoile tale, suma și perioada creditului, istoricul relației cu banca, venitul realizat, ratele în derulare și comportamentul de plată etc”, transmite BCR.

Potrivit ofertei băncii, suma maximă care poate fi creditată este de 110.000 lei, însă valoarea maximă depinde și de veniturile fiecărui aplicant.

Potrivit BNR, „nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei și 20% la cele în valută. Gradul total de îndatorare se determină ca pondere a obligaţiilor totale lunare de plată raportate la venitul net lunar. Rata maximă de îndatorare este majorată cu 5 puncte procentuale pentru creditele aferente achiziționării primei locuințe ce urmează a fi ocupată de debitor”.

Mai mult, BCR îți poate oferi banii solicitați chiar în aceeași zi, dacă informațiile despre veniturile propriii sunt raportate la ANAF sau dacă încasezi salariul în cont la BCR.  

Descoperitorul de cont BCR

Pentru a putea accesa o descoperire de card trebuie să ai un venit de minim 1.200 lei/lună și vârsta cuprinsă între 18 - 61 ani la femei și între 18-63 ani în cazul bărbaților. Dacă primești salariul sau pensia într-un cont BCR vei putea obține aprobarea în 24 de ore

Suma maximă pe care o poți primi este de 40.000 lei, dar fără a depăși valoarea a 4 salarii sau 3 pensii. Perioada de rambursare a descoperitului de cont de la BCR este de 2 ani, însă ai posibilitatea să o prelungești pe perioade succesive de câte 2 ani, până la împlinirea vârstei de 68 de ani.

Card de credit standard și gold

Cardul de credit BCR poate fi obținut foarte ușor, trebuie doar să completezi un formular online și reprezentanții băncii te vor contacta. Poți solicita un card de credit și în agențiile BCR.

Pentru a aplica pentru un card de credit la BCR trebuie să ai vârsta de minim 18 ani și un venit lunar de minim 1.000 lei. Limita de credit pentru un card de credit standard este cuprinsă între 500 și 20.000 lei, fără garanții.

Cardul gold are o limită de creditare mai mare, de până la 40.000 lei, însă pentru acesta este nevoie de un venit lunar de minim 4.000 lei. Poți chiar obține și o sumă cuprinsă între 40.000 și 45.000, însă doar cu garanții.

„Cardurile de credit BCR te ajută să faci cumpărături cu 0% dobândă, în maxim 12 rate egale, la peste 2.000 magazine partenere, fizice și online”, transmit reprezentanții băncii.

Care este suma maximă acordată la BCR?

BCR oferă credite de nevoi personale în valoare de maxim 110.000 lei. Pentru a putea mări suma maximă obținută prin credit poți apela la maxim un coplătitor.

Care este perioada maximă de creditare?

Un credit de nevoi personale Divers poate avea o perioadă de rambursare de maxim 5 ani. Totodată, vârsta maximă, la sfârșitul perioadei de rambursare nu trebuie depășească 63 de ani (pentru femei) și 65 de ani (pentru bărbați), în cazul salariaților sau 70 de ani în cazul pensionarilor.

Dacă vrei să refinanțezi un împrumut bancar acordat de BCR sau de către alte bănci înainte de 31.10.2011, poți obține un credit de refinanțare cu o perioadă de rambursare de maxim 10 ani.

Cum plătești un credit BCR

Pentru a evita aplicarea unor dobânzi penalizatoare pentru întârziere, îți recomandăm să plătești tot timpul ratele în termenii prevăzuți de contract.

Poți plăti rata unui credit finanțat de BCR direct în agențiile bancare, prin aplicația George (mobile banking) sau poți solicita debitarea automată din cont. Totodată, în aplicația George BCR vei putea să vizualizezi detalii despre cont, rate și dobânzi.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.

Care este experiența dvs. cu acest furnizor de împrumuturi?

mi-am mutat salarul la bcr ca sa pot sa obtin un credit mai avanatajos
Mirela
Revizuit 09. 24. 2019
banca serioasa! primesc salariul la BCR de mai bine de 10 ani și nu am avut nicio problema pana acum. Cardurile de credit sunt foarte utile si le folosesc des pentru a cumpara in rate produsele care sunt mai scumpe
Dani
Revizuit 09. 24. 2019