Rapida

reclamă
Sumă credit 2500 - 17000 RON
Perioadă credit 12 luni - 5 ani
Rata anuală de la 71.28 %
Vârsta minimă a aplicantului 18 ani
Rapida

Prezentare rapidă

✅ Sumă credit: 2500 - 17000 RON
✅ Perioadă credit: 12 luni - 5 ani
✅ Rata anuală de la: 71.28 %
✅ Vârsta minimă a aplicantului: 18 ani


În cazul unui împrumut maxim, de 17.000 lei, cu o perioadă de rambursare de 60 de luni, va trebui să achitați lunar o rată în valoare de 1.042,49 lei. Dobânda fixă este 71.28%, în timp ce suma totală de rambursat ajunge la 62.549,67 lei.

Informații despre Rapida

Rapida Loans IFN S.A. este specializată în acordarea de credite cu garant. Instituția Financiară Nebancară este înscrisă în Registrul General ţinut la Banca Naţională Română și funcționează sub incidența Legii 93/2009.

Condiții minime împrumutat

 • Vârsta cuprinsă între 18-75 ani;
 • Reședința în România;
 • O persoană care să garanteze creditul pentru tine.

Condiții minime garant

Deoarece Rapida oferă credite doar cu garant, este foarte important ca acesta să respecte o serie de condiții.

 • Vârsta cuprinsă între 25-75 ani;
 • Să fie proprietarul sau coproprietarul unui imobilului (împrumutul nu este asigurat de proprietate);
 • Extras de cont pe ultimele 3 luni;
 • Cont bancar și card bancar;
 • Istoric de credit excelent;
 • Garantul și creditatul nu au împrumuturi partajate.

Credit de consum pentru nevoi personale

Instituția Financiară Nebancară Rapida nu solicită informații și date despre destinația banilor solicitați. Chiar și așa, recomandarea este să nu vă supra-îndatorați cu sume mari destinate unor cheltuieli care nu sunt necesare sau urgente.

Pentru a putea fi eligibil pentru un credit Rapida, este necesar să aveți un garant - o persoană care își ia angajamentul să plătească ratele în cazul în care tu nu ai banii necesari.

„Garantul este persoana care acceptă să plătească împrumutul dvs. dacă, din anumite motive, dvs. nu puteți. Vedeți mai jos toate cerințele garantului”, explică Rapida.

Rapida va acorda un credit de nevoi personale doar în cazul în care solicitantul și garantul vor îndeplini condițiile minime impuse. Verifică criteriile de eligibilitate, atât pentru împrumutat cât și pentru garant, înainte de aplica pentru un credit de nevoi personale.

Credit fără garant?

Rapida IFN nu acordă credite de nevoi personale fără garant. În schimb, datorită faptului că creditul este asigurat de un garant, poți primi un credit de nevoi personale Rapida dacă ești înregistrat cu datorii la Biroul de Credit.

„Rapida nu acordă împrumuturi fără un garant. Garantul înseamnă pentru noi că sunteți de încredere indiferent de istoricul dvs. de credit”, detaliază specialiștii financiari.

În cât timp se aprobă un credit de nevoi personale Rapida?

Pentru a putea primi suma solicitată printr-un credit de nevoi personale cât mai repede, este necesar să furnizați toate documentele solicitate cât mai repede. Analiștii Rapida vor analiza cererea de credit și te vor contacta, atât pe tine cât și garantul, pentru a o scurtă discuție. Cu cât mai repede puteți fi contactat telefonic, cu atât mai repede avansează procesul de aprobare a unui credit de nevoi personale.

„Cele mai multe împrumuturi sunt plătite în termen de 48 de ore. Dacă dumneavoastră și garantul dumneavoastră finalizați aplicația online și toate procesele de verificare vor avea loc fără nici o problemă, împrumutul va fi trimis în decurs de 24 de ore”, transmit reprezentanții Rapida IFN.

De precizat și faptul că dacă cererea de credit este depusă în weekend sau în cadrul unor sărbători legale, atunci întreg procesul de aprobare poate fi întârziat.

Care este suma maximă creditată de Rapida?

În cadrul unui credit de nevoi personale oferit de Rapida IFN, poți solicita sume cuprinse între 2.500 lei și 17.000 lei.

Perioada de rambursare a unui credit Rapida

Clienții Rapida IFN pot alege perioada în care să returneze un împrumut nebancar. Potrivit condițiilor de creditare, perioada începe de la 1 ani și poate ajunge până la maxim 5 ani (60 de luni).

Metode de plată

Poți achita un credit de nevoi personale oferit de Rapida direct în contul instituției. Efectuează plata prin transfer bancar de la ghișeul oricărei bănci sau direct prin internet banking.

Trebuie doar să specifici numărul contului bancar Rapida Loans IFN S.A. RO27 RZBR 0000 0600 2084 3267, deschis la Raiffeisen Bank.

Este foarte important ca în titlul de transfer să introduceți CNP-ul persoanei care a primit creditul.

Rambursarea anticipată a unui credit de nevoi personale

În cazul în care doriți, puteți achita anticipat oricând suma rămasă de plată dintr-un credit.

Conform Rapida, „creditorul poate percepe un comision de 0,5% pentru rambursarea anticipată în cazul în care creditul se rambursează cu până la 12 luni înainte de expirarea creditului sau cu 1% în celelalte cazuri”.

Măsuri de recuperare a creanțelor

În cazul în care nu reușești să achiți ratele la timp, iar nici garantul nu acoperă datoria, atunci Rapida va lua o serie de măsuri:

 • Reprezentanții companiei te vor contacta telefonic, prin mesaj text, e-mai sau scrisori prin poștă, pentru a soluționa disputa pe cale amiabilă;
 • Rapida IFN va putea cesiona creanțele către un terț;
 • Vei fi raportat în Biroul de credit;
 • Creanțele vor fi recuperate conform procedurilor judiciare, urmând a fi inițiate procedurile de executare silită.

Rapida mai precizează că „dacă cererea noastră este încuviințată, poate duce la poprirea contului /conturilor dvs. bancar/bancare, a salariului sau altor venituri, sechestrarea bunurilor mobile și imobile, a creanțelor și a drepturilor de proprietate”.


Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.

Care este experiența dvs. cu acest furnizor de împrumuturi?

Totul a decurs bine. O singura data am uitat sa platesc la timp si s-au agitat putin, au sunat si girantul dar s-a rezolvat rapid.
Vio
Revizuit 10. 20. 2019