BNR a radiat Societatea BT Direct IFN -S.A.

Pe 25 septembrie 2019 a intrat în vigoare decizia BNR potrivit căreia Societatea BT Direct IFN - S.A. a fost radiată din Registrul general al Instituțiilor Financiare Nebancare. BT Direct IFN SA este membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, fiind o instituție nebancară financiară care oferea o gamă variată de credite: de nevoi personale, creditare în magazine, credite online sau carduri de credit.

Radierea a venit la cererea BT de a radia instituția financiară nebancară. Decizia vine în urma fuzionării BT Direct cu ERB Retail Services – companie achiziționată de BT odată cu Bancpost și ERB Leasing, în luna aprilie a anului 2018.  

Astfel, BNR a dispus radierea „din Registrul general şi, respectiv, din Registrul special Instituţii Financiare Nebancare ţinut la Banca Naţională a României a Societăţii BT DIRECT IFN - S.A., cu sediul în str. Constantin Brâncuşi nr. 74-76, etajul 3, Cluj-Napoca, judeţul Cluj, înregistrată la registrul comerţului cu nr. J12/43/2003, cod unic de înregistrare 15124244, înscrisă în Registrul general cu nr. RG-PJR-13-110071 şi, respectiv, în Registrul special cu nr. RS-PJR-13-110074 Instituţii Financiare Nebancare, la secţiunea k) <Activităţi multiple de creditare>”.  

Procesul de fuziune și integrare a fost finalizat în luna august 2019, sub denumirea de BT Direct. Acum, BT Direct ar peste 200.000 de clienți, 150.000 de carduri de credit și o cotă de piață de 7%.  

Activitatea BT Direct va fi coordonată de fostul Director Executiv Persoane Fizice la Bancpost, Ana Popescu.

„Dorim ca BT Direct să devină brandul de consumer finance preferat al românilor. Venim cu soluții de finanțare prin creditul de nevoi personale şi Cardul Direct, investim în tot mai multe parteneriate cu retaileri mari de pe piață şi valorificăm sinergiile dintre BT Direct şi liniile de business ale Băncii Transilvania. Toate acestea înseamnă pentru clienți o ofertă care poate fi accesată în momentul deciziei de cumpărare din magazinele partenerilor BT Direct sau online” - precizează Gabriela Nistor, Director General Adjunct, Retail Banking, Banca Transilvania.  

În continuare, BT Direct va avea la dispoziția clienților soluții diverse de finanțare, dar și modalități de rambursare flexibile și accesibile. Totodată, clienții vor avea acces la ofertele a peste 1.200 de parteneri BT Direct, din toate domenii și industriile de interes: electro-IT, DIY, mobilă li decorațiuni, auto-moto etc.

Alte Instituții Financiare Nebancare radiate  

Cazul BT Direct IFN nu este singular, în ultimele 3 luni Banca Națională Română efectuând procedura de radiere la alte trei instituții financiare nebancare. Două dintre acestea sunt instituții de leasing, Mado Leasing IFN - SA și Credit Europe Leasing IFN - S.A. Cele două IFN au fost radiate din registrele BNR în luna septembrie, respectiv iulie.

Cea de-a treia societate radiată este Biroul de Investiții Regional Oltenia I.F.N. - S.A. Acesta a fost radiată în luna iulie, în urma unei cereri proprii formulate în aprilie.

Toate cele patru societăți prezentate în acest articol au fost radiate din Registrul General Instituţii Financiare Nebancare ţinut la Banca Naţională a României.Mihai Demian
finaton.com/ro/mihai-demian

Jurnalist cu o experiență de 13 ani în mass-media online și freelancer în domeniul analizelor financiare, marketing și social-media.